PROVELI SMO NOĆ U UKLETOJ VODENICI SAVE SAVANOVIĆA: Ono što smo tamo doživeli ostaće nam UREZANO do kraja života (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

osetili negativnu energiju

PROVELI SMO NOĆ U UKLETOJ VODENICI SAVE SAVANOVIĆA: Ono što smo tamo doživeli ostaće nam UREZANO do kraja života (VIDEO)

Zanimljivosti -

Čuveni film "Leptirica" koji obrađuje priču o najpoznatijem srpskom vampiru, Savi Savanoviću, jedan je od naših najstrašnijih horora, a grupa mladih srpskih jutjubera želela je da na svojoj koži iskusi boravak u čuvenoj vodenici.

Svi koji su pogledali ovaj kultni film sigurno se pitaju da li još uvek postoji vodenica za koju se veruje da je posećuje Sava Savanović, a ovako je pisac Milovan Glišić pisao o ovoj pojavi:

vodenica, Sava Savanović
foto: Printscreen YouTube

"Tada je u Zarožju, podaleko od sela, na reci, bila, u nekoj grdnoj guduri, vodenica, seoska. Tu su Zarožani kad su god bili gladni, mleli žito te se hranili hlebom. Ali, za čudo božje - nije se mogao nijedan vodeničar održati u toj vodenici! Omrkne zdrav i čitav, a osvane mrtav, sa crvenom masnicom oko vrata, kao da je gajtanom udavljen. To se čudo raščulo nadaleko i već se niko živi nije smeo najmiti da bude vodeničar. Ima nekoliko nedelja kako se Zaroćani muče i petljaju sa samom vodenicom, meljući pomalo danju", piše u pripoveci čuvenog Milovana Glišića.

Petoro mladih jutjubera uputilo se u avanturu, te su 24 sata proveli u čuvenoj vodenici, do koje se teško dolazi jer se nalazi duboko u šumi.

- Kako više prilazimo, to je mračnije - kaže u videu jedan od članova ekipe.

U ovoj vodenici su prenoćili, a njihovo iskustvo na kraju je siguno nešto što će pamtiti do kraja života.

Kako su istakli, usudili su se da se suoče sa možda najvećim strahom iz detinjstva.

vodenica, Sava Savanović
foto: Printscreen YouTube

Kada su stigli u vodenicu, zatekli su dosta belog luka za koji se u narodu veruje da tera vampire, kao i dosta slepih miševa na tavanici, dok je sama vodenica, napravljena od daske, bila prazna. Slepi miševi, kojih je svuda u objektu, izazvali su strah i vrisak kod ove petorke.

vodenica, Sava Savanović
foto: Printscreen YouTube

Proveli su u vodenici ceo dan i dočekali noć, gde su zajedno i prespavali.

vodenica, Sava Savanović
foto: Printscreen YouTube

Tri devojke i dva mladića bezbedno su se vratili kući nakon ove noći, ali je sama noć porovedena u ovoj vodenici za njih bila prilično stresna i složili su se da ovako nešto ne treba da radite sami, već da uvek imate društvo, ali i da u tom slučaju morate biti svesni činjenice da je energija u vodenici prilično specifična i da je teško trpeti je.

Tu su i brojni šumovi iz šume i oko vodenice koji stvaraju dodatnu napetost i uteruju strah u kosti.

(Kurir.rs/ T.B.)

Bonus video:

02:52

MAGIČNA VODENICA NA RECI VUČJANKI KOJA POMAŽE NEŽENJAMA?! Vodeničar: Puštaju se njihove gaće niz kanal, a onda se dogodi OVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track