Najnovije vesti

PRIMETILI STE KRV U STOLICI? EVO KOJA OPAKA BOLEST PRETI: Ovaj simptom nikako ne ignorišite
Foto: Shutterstock

Opasno po život

PRIMETILI STE KRV U STOLICI? EVO KOJA OPAKA BOLEST PRETI: Ovaj simptom nikako ne ignorišite

Zdravlje

Krv u stolici može da ukazuje na benigna oboljenja ili potrebu da regulišete način ishrane, ali ovo može da bude i znak da vam prete opake bolesti, piše Lepa & Srećna

 

Genetika, način ishrane, stanje organizma i imunitet utiču na zdravlje sistema organa za varenje. Stručnjaci apeluju da ukoliko primetite krv u stolici ili promenu boje (previše tamna stolica), treba što pre da potražite lekarsku pomoć i uradite određene analize. Istraživanja pokazuju da krv u stolici može da ukazuje na Kronovu bolest (zapaljensko oboljenje digestivnog trakta), bolne polipe na crevima, angiodisplazija (proširenje krvnih sudova sluzokože debelog creva) ili analnu fistulu.

 

Takođe, ovaj simptom se ispoljava i kod oboljenja kao što su hemoroidi, gastroenteritis (upala želuca i tankog creva), ulcerozni kolitis (upalna bolest koja zahvata debelo crevo i rektum), karcinom creva, analna fisura (čir ili rana na analnom kanalu) i čir na dvanaestopalačnom crevu. Ove bolesti lako mogu da uzrokuju opasne komplikacije ako ne reagujete na vreme, zato čim primetite krv u stolici, hitno idite kod lekara.

 

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

AKO IMATE OVO NA STOMAKU, HITNO MORATE KOD LEKARA

 

IZGUBILA JE 45 KILOGRAMA, A NJENA DIJETA JE NEVEROVATNO LAKA

 

AKO SE BUDITE SA ZNOJEM NA LICU, HITNO KOD LEKARA

 

 

(Kurir.rs/Lepa & Srećna - Foto: Shutterstock)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...