ZAŠTO TREBA DA SPAVATE U HLADNOJ SOBI: Čuli ste sigurno bezbroj puta, ali zbog OVOG obavezno morate da SNIZITE TEMPERATURU
Foto: Profimedia

važno

ZAŠTO TREBA DA SPAVATE U HLADNOJ SOBI: Čuli ste sigurno bezbroj puta, ali zbog OVOG obavezno morate da SNIZITE TEMPERATURU

Život -

Prednosti koje dolaze sa svežim vazduhom u sobi u kojoj spavate su velike, ali mnogi ne odustaju od toga da se svake večeri ušuškaju u toploj prostoriji i u još toplijem krevetu.

spavanje, san, ležanje, krevet
foto: Profimedia

Možda niste pomislili na ove benefite noćnog odmora ako snizite temperaturu koji stepen, ili ih ne očekujete, ali izuzetno su važni kada je vaše celokupno zdravlje u pitanju:

Ojačaćete rad srca

Svež vazduh čini da vaše telo radi kvalitetnije na podizanju telesne temperature, od čega će i vaše srce imati koristi: vaš kardiovaskularni sistem će biti energičniji i daleko efikasniji.

Srce, Pritisak, Hipertenzija
foto: Shutterstock

Spavanjem u prohladnoj sobi će ojačati vaše srčane mišiće, cirkulacija će biti bolja. Kao rezultat toga, bićete zdraviji. Savet odvažnima je da spuste temperaturu na 15 stepeni celzijusa, ostali mogu da se zadrže na 17, najviše 18 stepeni.

Oprez se savetuje jedino osobama koje imaju astmu ili izuzetno velike probleme sa krvnim pritiskom.

Poboljšaćete funkcije mozga

mozak, čip, inteligencija, informacije, kompjuter
foto: Profimedia

Umesto da vam se mozak smrzne, a mnogima pada na pamet da će se to dogoditi ako spavaju u hladnom, poboljšaćete njegove funkcije. Niža temperatura stimuliše aktivnost vašeg mozga i omogućiće vam da kad ustanite razmišljate lakše, brže i jasnije.

Koža će vam biti lepša

Svež vazduh u vašoj spavaćoj sobi može da bude od koristi i za vašu kožu. Povećava cirkulaciju, a to smanjuje upale na licu. Takođe, pomaže u podmlađivanju kože i čišćenju pora.

lice, devojka
foto: Profimedia

Kad se ujutro pogledate u ogledalo nakon dobrog sna u rashlađenoj prostoriji, primetićete više boje u obrazima, manje krugove ispod očiju, a odluka da ne preterujete sa temperaturom će vam pomoći i da brže oživite umornu kožu kada izađete napolje i udahnete svež vazduh.

Kurir.rs/B.M.

Bonus video:

01:22

NE PRETERUJTE SA SKIDANJEM! Doktorka Nada Macura dala SAVET kako da PREŽIVIMO nagle promene vremena (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track