FOTOGRAFIJA SA PREKO 23.000 ŠEROVA: Daniela je objasnila kako se žene osećaju posle porođaja
Foto: Printskrin/FB

Iskreno

FOTOGRAFIJA SA PREKO 23.000 ŠEROVA: Daniela je objasnila kako se žene osećaju posle porođaja

Žena -
Ova hrabra žena odlučila je da svoju priču podeli sa svim majkama i da im do znanja da nisu same

Amerikanka Daniela Hejns se nakon porođaja suočila s aproblemom o kom je mnogim ženama teško govoriti - postporođajnom depresijom.

Kako bi im pomogla i stavila do znanja da nisu same, Daniela je odlučila da podeli svoju priču i da im do znanja da nisu same.

Na svom Fejsbuk profilu objavila je fotografiju koja je nastala tri dana nakon rođenja njenog sina uz iskrene i moćne reči koje su žene prepoznale i šerovale preko 23.000 puta.

This is a picture of me 3 days postpartum. I was so raw and so open, I was a fucking mess. I loved my baby, I missed...

Posted by Danielle Haines on субота 12. септембар 2015.

Pročitajte šta je ova majka poručila svim drugim majkama ovog sveta:

"Ovo sam ja tri dana nakon porođaja. Bila sam tako osetljiva i nezaštićena, bila sam izvan sebe. Volela sam svoje dete, nedostajao mi je njegov tata (vratio se na posao taj dan), bila sam ljuta na svoju mamu, srce me je bolelo zbog moga brata jer nas je mama ostavila i sada sam imala malog dečaka koji je ličio na njega, bradavice su mi bile ispucale i krvarile su, mleko mi je skoro počelo teći, moja beba bila je vrlo gladna, bila sam tužna jer ljudi ubijaju bebe, namerno.

Nisam spavala otkako su krenuli trudovi, nisam znala kako da pokrijem svoje grudi, vagina me je bolela od sedenja zbog konstantnog dojenja, kao da sam gubila zdrav razum. Kati je došla i nahranila me toga jutro kad je ova fotografija nastala. Možda je čak navratila i da mi da ručak. A onda je te večeri jedna od mojih sedam sestara došla da mi da večeru, Sara. Sara je snimila ovu fotografiju. Ušetala je s hranom i rekla "Zdravo! Kako si?!" Odgovorila sam "Izvan sebe sam."

Razgovarale smo, ona je slušala i rekla "I ja sam proživela isto što i ti." Pomoglo mi je saznanje da je i ona bila luda!!! Onda je rekla "Znam da će ovo zvučati ludo, ali imaš li kameru? Izgledaš tako prirodno i predivno." Drago mi je što je slikala ovu fotografiju. A planirala je samo da ostavi hranu. Na kraju je ostala puno duže. Trebala sam je. Znala je to. Nazvala sam Rejčel, i ona mi je trebala. Trebala mi je da pazi moje dete, trebala mi je pomoć da znam dojim li svoje dete ispravno. Nazvala sam Šel. Trebala mi je da mi kaže da je moje dete dobro. Ovo su stvarne mame nakon poroda. Vi koje ste to već prošle... Hoćete li podeliti kako ste se osećale posle porođaja?

Moje razdoblje posle porođaja bilo je magično. Nije bilo lako, ali imala sam podršku, hranili su me i podsetili da su i majke pre mene prošle ovo razdoblje majčinstva i da ću i ja na kraju biti dobro."

Ove hrabre i iskrene reči će svakoj majci dosta značiti. Daniela je ubrzo posle ovog perioda pronašla sreću. Pobedila je postporođajnu depresiju i sada uživa u društvu svog sina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track