ISPOVEST MANEKENKE (21): Ovo je trenutak kada sam stvarno dotakla dno!
Foto: Printskrin Instagram

Iskrena

ISPOVEST MANEKENKE (21): Ovo je trenutak kada sam stvarno dotakla dno!

Žena -
Elizabet Holand (21) je još jedna devojka koja je želela da uspe u modnoj industriji i koja je, kako kaže, dotakla samo dno...

Elizabet tvrdi da su ljudi iz modne industrije krivi što je ona izgubila samopoštovanje i što je poželela da se ubije.

E sad, mi se ne bismo sasvim složili sa njenom tvrdnjom. Činjenica je da devojkama koje po svaku cenu žele da dobiju potvrdu svoje lepote svakako fali samopouzdanje, tako da ova priča, kao i većina ovog tipa, ima dve strane. A ne mora svaka visoka i mršava devojka da uspe u svetu mode, tako da...

Elizabet je visoka 1.75, a nakon saznanja da mora da se smanji, razmišljala je, kako kaže, o samoubistvu.

"Rekli su mi da su mi kukovi veliki i da moram da ih smanjim. Visoka sam 1,75, ali oni smatraju da moram da budem niža. Nažalost, pala sam, bila sam jedna od onih devojaka kojima su rekli da nisu dovoljno mršave. Nisam im bila dovoljno dobra. Nikad nisam bila dovoljno dobra sama sebi, a to me je i dovelo do toga da imam nezdrav odnos prema hrani i da padam u depresiju. Oduzeli su mi samopoštovanje i samopouzdanje, a to utiče na moju porodicu, odnose, posao", napisala je Elizabet.

Love this original 60's dress from @poorboyonline lots of lovely new stock in store ☺️

A photo posted by Elizabeth Anne Holland (@eliizabeth.anne) on Sep 10, 2015 at 11:24am PDT

Dodala je da su je naterali da se oseća loše.

"Naterali su me da se osećam loše, da osećam da nisam dovoljno dobra za sebe, ali i za ljude oko mene, što me je navelo da pokušam da oduzmem sebi život", navodi model.

Otkrila je i da se podvrgla ekstremnim dijetama kako bi bila tanka - unosila je male količine hrane, poput oraha i semenki, a klonila se voća i sokova.

Ona ističe da je provodila sate svakoga dana u teretani, a kao užinu je uzimala paradajz.

#bts shoot with @embadesigns t'day can I have a dress like this please?!

A photo posted by Elizabeth Anne Holland (@eliizabeth.anne) on Aug 20, 2015 at 1:20pm PDT

Na kraju je sve to dovelo do poremećaja u ishrani, ali i depresije. Ranije ove godine, Elizabet se ponovo prijavila u jednu modnu agenciju, ali su joj i oni rekli da je prevelika.

"Doveli su me do toga da smatram da treba da prestanem da jedem, da sam svima teret. Kada se osećam loše, pojedem samo jednu šargarepu. Čak sam pokušala i da konzumiram cigarete u nadi da će mi uništiti želju za hranom. Plakala sam konstantno", napisala je ona.

Couldn't find pictures of me from ladies day catwalk, then realised this is me looking like a proper grown up. Ace day

A photo posted by Elizabeth Anne Holland (@eliizabeth.anne) on Aug 17, 2015 at 6:39am PDT

Elizabet je o svojoj odluci da ostane u industriji rekla: "Činjenica je da se nekad osećate tako dobro, a onda padnete i udarite toliko jako o pod. Volela bih da se još neko vreme bavim modelingom, ali cenu koju plaćam zbog toga što sam debela i bezvredna - mislim da nije više vredno. Volela bih da budem uzor i primer mladim devojkama", ističe model, prenosi b92.

"Sve te devojke koje vidite na društvenim mrežama, sa svojim zategnutim stomacima, sitnim kukovima, mršavim butinama, bisernim zubima, sjajnom kosom kako u ruci drže čizburger - e pa to nije stvarno. Čula sam mnogo priča o tome kako su te devojke u stvari nesrećne svojim životima i to je veoma bolno za čuti", napisala je Elizabet.

First step to BRONDE, just blondey underneath and the rest still natural, I love it can't wait to go lighter!

A photo posted by Elizabeth Anne Holland (@eliizabeth.anne) on Jul 31, 2015 at 4:23am PDT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track