NAJBOLJI TRIKOVI ZA VAŠ AUTO! Kako da jednostavno popravite, poboljšate i sredite vašeg ljubimca
Foto: Ilyke.com

Uradi sam

NAJBOLJI TRIKOVI ZA VAŠ AUTO! Kako da jednostavno popravite, poboljšate i sredite vašeg ljubimca

Auto -
Samo razgovor o automobilima može da izazove glavobolju kod nekih ljudi, ali ne mora uvek da bude tako.

Postoje neke male stvari i trikovi koje mogu zaista da vam pomognu da održavate svoj auto, popravite ga, čak i da učinite vožnju lakšom, a čak i da poboljšate svoj prevoz.

Kutija za žitarice kao kanta za đubreKupite plastičnu kutiju za žitarice u svakom marketu ili prodavnici sa plastikom, stavite kesu unutra i stavite kod suvozačevog sedišta. Bacite tu male papire, kutije od cigareta, pepeo i pikavce itd., dok ne stignete na benzinsku stanicu kako biste je ispraznili.

Nemojte da zaboravite na kojoj strani vam je rezervoar.Ponekada se možda ne setite na kojoj strani vozila vam se nalazi rezervoar, ako vam se to desi, samo pogledajte kontrolnu tablu i stranu na kojoj se nalazi simbol za gorivo. On je ili na levoj ili na desnoj strani table. To je istovremeno i strana na kojoj se nalazi rezervoar. Neki automobili čak imaju i male strelice sa strane koje vam pokazuju gde vam je rezervoar.

Potrebna vam je pomoć sa izvlačenjem iz snega?Ovo je lako. Samo koristite gumene podnice iz auta. Stavite po jednu iza ili ispred svakog točka u zavisnosti gde hoćete da idete, a podnica će dati dovoljno trenja vašem autu da počne da se kreće. Ne zaboravite da ih posle pokupite jer ko zna, možda će vam opet zatrebati.

Popravite pukotine na šoferci sa lakom za nokte.Ako primetite malu pukotinu ili ogrebotinu na šoferšajbni, samo uzmite bezbojni lak za nokte i nežno premažite taj deo. Dozvolite da se osuši i ponovite. Ovo će zakrpiti pukotinu i daće vašoj šoferki malo više života pre nego što pukotina postane veća.

Koristite grejač za sedište da se ne ohladi hrana!Recimo da uzimate picu ili neku brzu hranu kada se vraćate kući sa posla. Neka vam ostane topla tako što ćete je smestiti na suvozačevo sedište i staviti temperaturu na najjače. Ovo je trik i za mnoge dostavljače hrane koji nemaju termalnu kesu.

Koristite cipelu kao držač za čašu ili šolju.Ovo nije samo trik za auto, ovo može da posluži bilo gde, bilo kada!

Parkirajte auto da gleda prema istoku kako bi vam se odmrzla ujutru šoferšajbna!Da, baš tako! To je činjenica. Jutarnje sunce će držati vaše prozore i stakla odmrznutim jer će ga grejati dovoljno da se ne stvori led. Ovo funkcioniše odlično preko cele godine. Ako već možete da se okrenete ka Istoku - uradite to!

Očistite maglovite i prljave farove sa pastom za zube!Svi znamo koliko je ovo naporno i one tečnosti koje navodno čiste svetla tako lako, jednostavno ne rade. Pasta za zube će vam dati mnogo bolje rezultate. Uzmite staru četkicu, stavite malo paste za zube i oribajte farove da blistaju!

Uklonite ulubljenja sa suvim ledomObavezno nosite gumene rukavice jer suvi led ume da peče. Uzmite šaku punu suvog leda i nežno pređite preko svakog ulubljenja, ogrebotine i gledajte kako se dešava magija na vaše oči. Sve nestaje. Suvi led je teško naći, zato pogledajte prvo naokolo.

Koristite gumice kao držače za telefonJedna elastična gumica kroz vaš otvor za ventilaciju može da drži vaš telefon. Možete da pričate na spikerfon, gledate gugl mape, slušate muziku bez da se zezate sa telefonom dok vozite.

Odpušivač za izvlačenje udubljenjaSvaki kućni odpušivač može da odradi posao. Ako imate mala ulubljenja na vratima ili branicima, samo stavite odpušivač preko tih oblasti i rešeno! Trebalo bi da vrati udubljenje na mesto sa lakoćom.

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track