(FOTO) Par je sa 30 godina otišao u penziju i putuje svetom. Evo kako su to uspeli
Foto: Instagram

Velika volja

(FOTO) Par je sa 30 godina otišao u penziju i putuje svetom. Evo kako su to uspeli

Žena -
Otići u penziju u svojim tridesetima i putovati svetom zvuči kao san rezerviran samo za ekstremno srećne ili privilegovane, ali jedan par je uspeo to da postigne na svoj način.

Džeremi Džejkobson i Vini Tseng, sa svojim jednogodišnjim sinom Džulijanom, u poslednje vreme proputovali Meksiko, Maleziju, Belize, Gvatemalu, Japan, Tajvan, Ekvador i još mnoge zemlje.

Why so serious? #travel #chiangmai #thailand #temple #dragon #babyboy #babywearing

A photo posted by Go Curry Cracker! (@gocurrycracker) on Nov 19, 2015 at 8:16pm PST

Imali su uobičajen život kao i mnogi drugi parovi – radili su, otplaćivali studentski kredit i nikada nisu živeli u bogatstvu.

Odlučili su se na veliko odricanje i štednju. Više od deset godina odvajali su barem 70 odsto svojih prihoda na štednju. Prodali su kuću i automobil, živeli u malom i jeftinom stanu, hranili se samo kod kuće i odbacili svaki konzumerizam.

Walking in the bamboo forest with daddy #kyoto #bamboo #babyboy #Japan @gocurrycookie #travel #travelblog

A photo posted by Go Curry Cracker! (@gocurrycracker) on Oct 9, 2015 at 11:08pm PDT

Preokret je nastao kada su počeli da ulažu. Džeremi navodi da im je to bila najbolja veština koju su ikad naučili. Sada imaju ulagački portfolio vredan više miliona dolara i žive samo od mesečnih kamata i dividendi – 5.500 australijskih dolara na mesec.

"S vremena na vreme, prijatelji će se pitati jeste li normalni. Ali, put do toga je uzbudljiv i zabavan, a nagrada je i više nego vredna toga", navodi par na svom blogu.

Tree swing with the nephews #treeswing #nature #familytime #bestuncle #happyday

A photo posted by Go Curry Cracker! (@gocurrycracker) on Oct 23, 2015 at 1:37pm PDT

Zahvaljujući velikoj discipliniranosti i odricanju sada su u penziju i uživaju u životu. Procenjuju da imaju oko 60 godina putovanja pred sobom i uopšte im se ne žuri.

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track