Najnovije vesti

OVA DEVOJKA NE PRESTAJE DA PLAČE OTKAKO JOJ JE DEČKO NA RUKU STAVIO VERENIČKI PRSTEN! Osećaj sramote je izjeda, a bolest je brzo uzela maha: Progovorila samo da bi znali da NISTE SAMI!
Foto: Profimedia

ŠOK

OVA DEVOJKA NE PRESTAJE DA PLAČE OTKAKO JOJ JE DEČKO NA RUKU STAVIO VERENIČKI PRSTEN! Osećaj sramote je izjeda, a bolest je brzo uzela maha: Progovorila samo da bi znali da NISTE SAMI!

Žena

Kristin Sferl je pre pet godina zaprosio dugogodišnji dečko. To je nije mnogo začidilo niti iznenadilo, jer je par u nekoliko navrata već razgovarao u kojem pravcu ćže ići njihova veza. Međutim, od trenutka kada je verenički prsten stavljen na njenu ruku, ona nije mogla da prestane da plače, da se oseća dotučeno, tužno i neispunjeno.

 

Svakodnevno bi je morila anksioznost, te je morala i da potraži stručnu pomoć. Ni u najluđim snovima nije mogla da sluti da od sreće može pasti u depresiju. Naime veridba, kao i brojni drugi lepi životni događaji, mogu napraviti opštu pometnju n ljudima. Kada je Kristin počela da shvata odakle tako loše raspoloženje, tek tada krenula je put ozdravljenja.

 

 

"Sve što mi se dešava je čudno. Nije me dečko iznenadio i nije da se nisam nadala. Pričala sam sa njim više puta o tome u kom pravcu će ići naša veza", počela je da objašnjava ona za strane medije, ističući da se odabiru prstena posebno radovala, a kroz samo nekoliko sati ridala kao na sahrani: "Osećala sam uznemirenost, tugu i stid, a nisam znala odakle dolaze te emocije", priseća se ona i dodaje da se i dan danas ponekad tako oseti.

 

Kada se malo sabrala, otišla je kod psihijatra da vidi šta s njom nije u redu. Rečeno joj je da pati od jake anskioznosti uzrokovane veridbom. Nije znala ni da postoji tako nešto - anksioznost i depresija usled prevelike sreće nisu nimalo retka pojava, ali se o tome gotovo u opšte ne govori.

 

Fotograf za venčanja, Džejmi Dilajn je osetila nešto slično kada je 2013. godine zaprošena.

 

"Gledam venčanja iz nedelje u nedelju i tačno znam kako će izgledati moje već deceniju unazad. Nisam bila iznenađena kad me je dečko zaprosio, ali me je umesto neizmerne sreće preplavila neočekivana tuga", ispričala je ona.

 

Kada vam se desi ovako nešto, vi počinjete da osećate krivicu, jer nemate očekivane i tradicionalne emocije. Mislite da u najmanju ruku sa vama i vašom vezom nešto nije u redu. Pitate se zašto šetate po sobi kao ludak sa suzama u očima dok svi očekuju osmeh na vašem licu.

 

foto: Profimedia

Ipak, radi se o nečemu što je normalna pojava posle udara sreće - neki ljudi na ovakve impulse odgovore stresom koji preplavi njihov organizam i uzrokuje potpuno suprotne reakcije od onih koje želite da imate. Zatim, nestupa začarani krug ogorčanosti, samokritike i nesigurnosti. Nekim ljudima je zaista potrebna stručna pomoć da iz ovoga izađu, a neki sami preseku ovu "kružnu putanju" i iskorače iz nje.

 

"Ukoliko ste uznemireni to ne znači da ste nesrećni. Možda se u svojoj podsvesti zabrinuti kako ćete se snaći u toj novoj sferi života i zbog toga je vaš organizam iskoristio samu veridbu kao okidač da vas upozori da je vreme da poradite na svom odrastanju. To svakako nije nesrećna okolnost, samo je neprijatan proces. Ali iza svega vas očekuje veliko i dugoročno zadovoljstvo", kaže psihoterapeut Marni Forman.

 

Objašnjava i da se ovo dešava uglavnom preodgovornim ljudima koji smatraju da čim su se verili treba nešto veliko da urade, odnosno ne dozvoljavaju sebi da uživaju već odmah preuzimaju nove zadatke na sebe.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Huffingtonpost/Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...