OPREZ: Mladi krompirići opasni po ruke – obavezno pročitajte ovo!
Foto: Promo

OPREZ: Mladi krompirići opasni po ruke – obavezno pročitajte ovo!

Žena -

Bliži se sezona mladih krompirića. Nema ko ih ne voli, a odlični su za bilo koji obrok. Međutim, pogubni su po ruke ako ih čistite onako kako su se nekada čistili.

Kako izgleda uobičajena procedura čišćenja mladih krompirića?

Potopite ih u vodu da biste ih oprali i trljate ih u hladnoj vodi golim rukama. Uglavnom su jako blatnjavi, pa je potrebno dobro ih očistiti. Onda sledi deo kada se latite noža, pa im skidate ljusku tu u vodi.

Kako se to završava?

Da, kromiri budu spremni za pečenje/prženje, ali vaše ruke bivaju u totalnom haosu nakon ovoga: isuše se zbog dugo vremena u hladnoj vodi, nokti se izlistaju, zanoktice zabole, a neretko se nožem posečete prilikom ljuštenja. Pritom, nožem skinete i ogroman deo koji ste mogli da iskoristite i pojedete.

Da li je rešenje ne jesti mlade krompiriće? Svakako da ne! Domišljati kuvari su osmilsili nešto što je ubrzalo čitav proces čišćenja i što istovremeno ostavlja ruke mekim, nežnim, suvimRUKAVICE ZA ČIŠĆENJE POVRĆA!

foto: Promo

To nisu obične rukavice. To su rukavice od gume koje na vrhovima imaju gumene reljefe koji imaju funkciju skidanja kore/ljuske sa povrća. Njih je dovoljno navući na ruke i pod mlazom hladne vode istrljati povrće. To ne moraju biti samo mladi krompirići, već i običan krompir, šargarepa, tikvica, a čak su pogodne i za čišćenje ribe od krljušti.

Ruke nakon čišćenja ostaju suve, meke, ispod noktiju nema tragova zemlje sa povrća. Plus što se rukavicama guli samo onaj deo koji je suvišan. Nema bacanja korisnog dela povrća, pa ćete samim tim količinski dobiti više za pripremu.

foto: Promo

Ako i vi želite da ubrzate pripremu hrane i pritom sačuvate svoje ruke od isušivanja, pucanja i listanja noktiju, poručite svoj par specijalnih rukavica za povrće po neverovatnoj ceni od samo 790 din OVDE ili pozivom na broj 011/6 888 999.

foto: Promo
foto: Promo

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track