DOŠLA JE KOD LEKARA I REKAO JOJ JE DA SE SAMO UPIŠKILA: Vodenjak joj je PUKAO u 21. nedelji TRUDNOĆE, a da nije pitala žene na Fejsbuku, ne bi to ni saznala! (FOTO)
Foto: Profimedia

UŽASNA GREŠKA

DOŠLA JE KOD LEKARA I REKAO JOJ JE DA SE SAMO UPIŠKILA: Vodenjak joj je PUKAO u 21. nedelji TRUDNOĆE, a da nije pitala žene na Fejsbuku, ne bi to ni saznala! (FOTO)

Žena -

Pošto joj je lekar rekao da se "upiškila", Laura Donegan (30) je saznala da joj je ipak prevremeno pukao vodenjak kad je pitala za savet na Fejsbuku.

Lauri je grupa mama poletela u pomoć kad im se obratila za savet na Fejsbuku, rekavši joj da legne kako bi sprečila gubljenje tečnosti. Nijednog trenutka nisu pomislile da se zaista uneredila, pa su joj predložile da ode u bolnicu na detaljniji pregled.

Tri sedmice posle, Lauri je ustanovljeno prevremeno pucanje vodenjaka - stanje zbog kog je mogla dobiti infekciju, ali koje je moglo izazvati i smrt beba.

Iako je bila samo 30 sedmica trudna, Laura se porodila i dobila bliznakinje Karu i Ejvi.

"Da na internetu nisam podelila svoje brige, ne bih ni saznala šta nije bilo u redu, pa sam mogla izgubiti svoje devojčice. Kad sam se prvi put porodila, sve je bilo u redu, pa nisam ni znala šta da uradim ako nešto krene naopako", kaže Laura.

Morala je da čeka tri sedmice kako bi joj doktori javili da joj je pukao vodenjak, a onda je dobila i dodatnih šest sedmica odmora od posla kako bi se porodila.

Prevremeno pucanje vodenjaka se dešava kad amniotska kesa pukne pre 37. nedelje trudnoće. Ovo može izazvati infekciju ili preuranjeni porođaj.

Kurir.rs/Telegraf/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja