Najnovije vesti

DAME SVE VIŠE OPTEREĆENE DIKTATOM LEPOTE: Užasno loše izgledam!
Foto: Shutterstock

Krizne godine

DAME SVE VIŠE OPTEREĆENE DIKTATOM LEPOTE: Užasno loše izgledam!

Žena

Frustracije Većina žena opsednuta je svojim odrazom u ogledalu

Više od 90 odsto dama u četrdesetim i pedesetim godinama toliko su očajne zbog svog izgleda da pate od tzv. sindroma ogledala.


Promene uzrokovane godinama, kao i najnoviji modni trendovi koji propagiraju mladost, doveli su do toga da starije žene sve manje vole svoje telo.


Samo devet odsto žena iznad 50 godina bilo je ponosno na ono što vidi u ogledalu, dok je svojim izgledom zadovoljno samo 42 odsto devojaka od 16 do 19 godina.

 

foto: Shutterstock


Živimo u vremenu u kojem je ženska lepota postala prava opsesija u društvu. Zbog toga se sredovečne žene osećaju „nevidljivo“, tvrde psiholozi.


Slika koju o sebi imaju žene starije od 40 godina toliko je loša da bi gotovo sve volele da promene nešto na svojoj figuri. Za užim strukom i ravnim stomakom čezne 41 odsto žena, drugačije ruke želi njih 11 odsto, a deset procenata čezne za nogama bez celulita. Skoro dve trećine sredovečnih žena žali se na nedostatak prikladne garderobe, a čak 87 odsto njih želi veći izbor modnih časopisa prilagođenih upravo njihovim godinama.

 

 

Kurir.rs 

Foto: Shutterstock

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...