GREŠKE KOJE SVI PRAVE KADA JE PRANJE VEŠA U PITANJU! Evo koliko često treba bacati u mašinu određenu garderobu! IZNENADIĆETE SE!
Foto: Profimedia

pravilo higijene

GREŠKE KOJE SVI PRAVE KADA JE PRANJE VEŠA U PITANJU! Evo koliko često treba bacati u mašinu određenu garderobu! IZNENADIĆETE SE!

Žena -

Iako mnogi peru svu garderobu nakon jednog nošenja to je potpuno pogrešno.

Naime, sasvim je jasno da ćete, recimo, majicu koju ste nosili celog dana staviti na pranje. Potpuno je jasno i da ćete veš da menjate svakodnevno, ali za neke druge stvari, poput farmerki, brushaltera, ali i tašni, mnogi nisu sigurni koliko često treba da ih peru.

Sada je ta dilema rešena, evo koliko često treba prati određene stvari, a da je to ispravno.

Donji veš Ni u kom slučaju ne treba da ga nosite više od jednog dana. To je prvo i osnovno pravilo higijene i intimnog zdravlja.

donji veš
foto: Profimedia

Farmerke Izuzev ako ih mnogo ne isprljate, optimalni broj nošenja farmerki između pranja jeste 5 do 6 puta. Ako ih perete previše često, brže će propasti i izgubiće boju.

farmerke
foto: Profimedia

Majice Ovaj deo garderobe tretirajte kao donji veš - perite ga posle svakog nošenja. Majice su u bliskom kontaktu s kožom i upijaju mnogo znoja, jer se baš na tim delovima najviše znojimo. Jedini izuzetak jeste ako majicu nosite samo sat vremena, u tom slučaju možete da je obučete još jednomHaljine Nema potrebe da ih perete bez bar dva nošenja, naročito ako ispod nosite majicu. Ipak, ako nosili haljinu ceo dan i preznojavali se, naročito tokom leta, ipak je operite posle prvog nošenja. Grudnjak Za razliku od gaćica, grudnjak možete da nosite 3-4 puta između pranja. Ovo isključuje sportske grudnjake, koje treba prati nakon svake upotrebe.

Brushalter, Grudnjak, Grudi, Leđa, Veš
foto: Profimedia

Čarape i hulahopke Apsolutno i bez izuzetka, čarape bilo koje vrste treba da se peru nakon svake upotrebe, jer se na njima nakuplja najviše bakterija. Sportska odeća Velike količine znoja i dodirivanje sprava za vežbanje u teretani defnitivno iziskuju da se odeća u kojoj trenirate opere nakon svake upotrebe. Pidžama Ako se tuširate svake večeri pred spavanje, pidžamu možete da nosite do 4 puta između pranja.

Pidžama, Stara pidžama
foto: Profimedia

Obuća Svaki put kad vidite da je prljava, operite ili očistite obuću. Suknje, pantalone i šortsevi Za razliku od farmerki, ove komade treba prati češće - na svaka 3-4 nošenja.

Pranje veša
foto: Profimedia

PRIDRUŽI SE KURIR VIBER ZAJEDNICI

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/I.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track