POŽELITE SVOJOJ KOŽI DOBRO JUTRO UMIVANJEM KISELOM VODOM: Poboljšava cirkulaciju, rastvara nečistoće, i dubinski čisti vašu kožu!
Foto: Shutterstock

deluje

POŽELITE SVOJOJ KOŽI DOBRO JUTRO UMIVANJEM KISELOM VODOM: Poboljšava cirkulaciju, rastvara nečistoće, i dubinski čisti vašu kožu!

Žena -

U većini domova uvek ima kisele vode. Ali vam sigurno do sada nije palo na pamet da se njome i umijete. Međutim, povremeno umivanje gaziranom vodom ima brojne benefite za vašu kožu.

umivanje, žena
foto: Profimedia

Tretman je stigao iz Japana i Koreje i kad razmislite stvarno je logično. Kisela voda je iste ph vrednosti kao naša koža, odnosno 5,5 dok voda iz česme ima vrednost 7. Da vas podsetimo, neutralan rastvor ima ph vrednost 7 dok su oni manje vrednosti kiseli, a veće bazni.

A šta se dešava kada je nanesete na kožu? Kisela voda rastvara nečistoće, sebum u porama i dubinski čisti vašu kožu.

Poboljšava cirkulaciju – ugljen dioksid dovodi krv i kiseonik do tkiva kože, koji poboljšavaju funkcionisanje celog sistema i koža nakon toga izgleda zdravije, sa suptilnim rumenilom.

Sve što pojačava cirkulaciju, a kisela voda upravo to čini, pomaže da se ćelije bolje i više nahrane hranljivim sastojcima i kiseonikom što je put do blistave i zdrave kože. Ovako se i lakše rastvaraju nečistoće i sebum u porama, pa ćete dubinski očistiti kožu.

Dermatolog dr Dendi Engelmen podržava ovaj tretman čišćenja lica i objašnjava kako gazirana voda stvara zdraviji ten:

-Gazirana voda sa sobne temperature počinje da širi i otvara krvne sudove (voda sa česme treba da se ugreje kako bi imala ovaj efekat) što pomaže u tome da zalihe krvi stignu do tkiva kože.

Dakle, kisela voda već na sobnoj temperaturi ima karakteristike koje obična voda dobija tek kad se ugreje.

Oduševiće vas rezultati ovakvog umivanja. Ipak, važno je da znate da ne treba da bude vaša redovna rutina, već se samo povremeno umijte kiselom vodom. Sasvim je dovoljno jednom do dva puta nedeljno.

umivanje, žena
foto: Profimedia

Kurir.rs/24sedam/M.M.

BONUS VIDEO:

00:25

DŽEHVA POKAZALA OBNAŽENOG DEČKA! Teodora snimala HAOS i NERED u stanu, a onda je kroz kadar prošetao NINO bez odeće! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track