04:11

TELEVIZIJA KURIR U KUĆI ZAČETNIKA CRNOG TALASA ŽIKE PAVLOVIĆA: Počelo snimanje filma Trag divljači, u režiji njegovog sina

TELEVIZIJA KURIR U KUĆI ZAČETNIKA CRNOG TALASA ŽIKE PAVLOVIĆA: Počelo snimanje filma Trag divljači”, u režiji njegovog sina

Pop kultura -

Prema motivima proznih dela proslavljenog književnika i reditelja Živojina Žike Pavlovića, začetnika “crnog talasa” u jugoslovenskoj kinematografiji, u istočnoj Srbiji počelo je snimanje filma “Trag divljači”.

Režiser je sin velikog umetnika Nenad Pavlović, a u glumačkoj ekipi su slavni Miki Manojlović, Radivoje Raša Bukvić, Nada Šargin, Milan Čučilović, Jovo Maksić… Radnja filma se, kako nam otkriva reditelj, dešava u izmišljenom gradu Vranovcu, u istočnoj Srbiji.

"Film prati mladog novinara koji kreće iz Beograda da istraži ubistvo jednog gimnazijskog profesora u dotičnom gradu u Vranovcu, a istovremeno se dešava i ubistvo jednog od načelnika Udbe za timočki okrug", naznačio je režiser.

Zanimljivo je da će deo filma krajem marta biti sniman i na porodičnom imanju Žike Pavlovića u Vratarnici kod Zaječara, gde je proveo veći deo detinjstva.

"Živojin je bio izuzetno vezan za taj kraj, za Vratarnicu, Zaječar, okolna mesta i prirodu. Govorio je tim akcentom", podsetio je Nenad.

Govorio je tim akcentom, nikada nije hteo da pređe na beogradski, nije to osećao kao svoje", podsetio je Nenad.

Živojin Žika Pavlović u selo je dolazio sve do smrti 1998. godine, a o njegovoj porodičnoj kući brinu komšije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track