Uživajte u ukusnom domaćem pecivu.
Potrebno je za testo:
250 ml toplog mleka 1 kašičica šećera 10 g kvasca 1 jaje 450-500 g brašna
Za nadev:
150 g sira1 žumance 1 kašika kisele pavlake 200 g šunke na listove
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka da bude glatko i mekše ne mnogo tvrdo i ostaviti da odmori 30 min. Testo razvući na pola cm. Sir izmešati sa žumancetom i pavlakom.
Testo podeliti na dva dela pa oba premazati sirom i prekriti listovima šunke. Tepsiju veličine 32 cm pokriti pek papirom.
Prvo testo preklopiti tri puta pa ga nožem preseći na pola. Jednu polovinu uviti oko svoje ose i zaviti u krug na sredinu tepsije.
Tako uraditi sa ostatkom testa. Pokriti i odmoriti pa premazati žumancetom u koje ste dodali 1 kašiku ulja. Po želji posuti susamom .. Peći na 210 stepeni oko 15 min pa smanjiti na 180 i peći ukupno 40-45 min. pokriveno.
Kurir.rs/Bakina kuhinja/M.M.
BONUS VIDEO: