NE MOŽETE DA SE REŠITE NEPOTREBNIH STVARI IZ KUĆE? Organizujte se uz pravilo od 7 dana i gledajte kako se stvari SMANJUJU!
Foto: Profimedia

pametno

NE MOŽETE DA SE REŠITE NEPOTREBNIH STVARI IZ KUĆE? Organizujte se uz pravilo od 7 dana i gledajte kako se stvari SMANJUJU!

Žena -

Organizacija je za neke vrlo težak izazov.

Suočiti se sa neredom koji želite da rešite mentalna je planina na koju se morate popeti pre nego što uopše započnete posao sortiranja i odlučivanja šta ćete zadržati, a čega ćete se rešiti.

paket, isporuka, poštanska isporuka, poštanski paket, kutija, kutije, Pošta, pošta, poštari
foto: Profimedia

Najjednostavnije bi bilo kada bi ste pola stvari mogli samo baciti ili reciklirati, ali tu je ipak više koraka - pakovanje, doniranje, poklanjanje, prodaja, smeće i slično. Svaki ovaj korak uključuje nekoliko zadataka.

Čest problem je zaostajanje pri organizaciji. Ali postoji način za najteži deo posla,a to je pravilo "sedam dana ili jedna nedelja".

Možda u ormaru imate kutiju punu odeće koju ste odlučili da prodate, ali je ipak treba fotografisati i objaviti na veb stranici za prodaju. Možda je vaša stara dečja oprema bila u garaži i čekala dan kada ćete je nekome proslediti.

Kuća, Stan, Stvari, Spremanje, Ormar, Odlaganje

Ali evo činjenice sa kojom se prije ili kasnije morate suočiti - ako su takve stvari još uvek u vašoj kući, to nije potencijalni novac. Ako samo skupljate kutije, stvari i odeću za prodaju i doniranje nakon svakog organiziranja opet gomilate - samo nakupljate stvari koje vam ne trebaju.

Da biste prekinuli ovaj ciklus, postavite sebi pravilo od sedam dana. Nešto poput, "Imam nedelju dana da prodam ono što je u ovoj kutiji, a ako ne, ide za domnaciju" i slično.

Možda će vam rok pružiti motivaciju potrebnu da se rešite nereda i da ga isplatite. Ako vam ni nedelju dana nije dovoljno da vas motiviše onda stvari koje vam stoje bacite jer očito je da vas čak ni novac ne motiviše.

Uređenje Doma, Sređivanje Kuće
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./Apartment Therapy)

Bonus video:

00:10

ALEKSANDRA PRIJOVIĆ UŽIVA U LUKSUZU: Pevačica se oglasila sa odmora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track