KREĆE SEZONA JABUKA, A ONE SU DOBRE ZA OVU DIJETU: Pomažu varenju i ne morate se odreći OMILJENE HRANE, ali bitan je redosled!
Foto: Shutterstock

zdravo mršavljenje

KREĆE SEZONA JABUKA, A ONE SU DOBRE ZA OVU DIJETU: Pomažu varenju i ne morate se odreći OMILJENE HRANE, ali bitan je redosled!

Žena -

Dijeta sa jabukama podrazumeva konzumiranje jedne jabuke pre svakog glavnog obroka.

Ideja je da vlakna kojima je jabuka bogata mogu lako zasititi čoveka i da će mu zato biti potrebno manje hrane za obrok a usput će mu smanjiti/ukloniti žudnju za slatkim.

jabuka
foto: Profimedia

Preporučen broj obroka je četiri ili pet manjih obroka dnevno, baziranih na zdravoj hrani sa malo masnoća. Svaki obrok ili užina trebalo bi da sadrži i neki protein jer je dokazano da ovakva kombinacija smanjuje apetit i poboljšava gubitak težine.

Osobe koje su na ovoj dijeti se podstiču da uzimaju dosta voća i povrća i time smanje ukupan unos kalorija a da ne osećaju glad.

Preporučena hrana

Jabuke, nemasni sir, nemasni jogurt, jaja, pileća prsa, ćuretina, riba, posna govedina, ovas, mrki pirinač, brokoli, zelena salata.

Jelovnik dijete sa jabukama

Jabuke
foto: Profimedia

Doručak

Jabuka

Omlet sa nemasnim sirom

Šolja kuvanog ovsa

Prepodnevna užina

Komad nemasnog sira

Šolja nemasnog jogurta

Ručak

Jabuka

Pileća prsa sa roštilja

Dve šolje – pareni brokoli

Šolja mrkog pirinča

jabuka, žena
foto: Shutterstock

Popodnevna užina

Kapućino šejk

Večera

Jabuka

Losos ili neka druga riba sa roštilja

Zelena salata

Ovu dijetu možete da držite nedelju dana, a po prestanku, nastavite da praktikujete jednu jabuku pre svakog obroka. Težina će se lakše izgubiti ako redovno vežbate. Pre početka ove dijete, posavetujte se sa vašim lekarom.

salata
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./BlicŽena)

Bonus video:

00:22

URAGANKA IVANA PRIVLAČI POGLEDE U TERETANI: Pevačica se uvukla u USKO, dobro preznojila, a u prvom planu IZVAJANA ZADNJICA (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track