DEVOJČICA IZBAČENA SA ČASA ZBOG ODEĆE! Besna majka snimila razgovor sa DIREKTORKOM: Zar je garderoba VAŽNIJA od obrazovanja? VIDEO
Foto: Printscreen/TikTok

PODELJENA SU MIŠLJENJA

DEVOJČICA IZBAČENA SA ČASA ZBOG ODEĆE! Besna majka snimila razgovor sa DIREKTORKOM: Zar je garderoba VAŽNIJA od obrazovanja? VIDEO

Žena -

Jednu 12-godišnjakinju iz Vašingtona poslali su iz škole kući zbog toga što je prekršila kodeks oblačenja, a njenu majku Kalisej Holt je to iznerviralo toliko da je išla kod direktorke škole i zahtevala da njenu ćerku puste da prisustvuje časovima.

Devojčica je u školu došla u trenerci i majici kraktih rukava, koja je malo otkrivala stomak. Majka je sve to dokumentovala i objavila na TikToku, gde se povela burna rasprava.

Dok jedni tvrde da su pravila oblačenja seksistička, drugi smatraju da je direktorka u pravu što je devojčicu poslala kući, ako je prekršila kodeks oblačenja.

Kalisej, inače majka trojka dece, snimala je razgovor, u kojem se čuje i kako joj direktorka govori da nema dozvolu za snimanje razgovora i pominje advokate.

Majka se pravda da to radi "zbog sopstvene zaštite", a zatim pita da li će njena ćerka i dalje pohađati časove.

"Trenutno ne", odgovara joj direktorka, na šta majka pita: "Dakle, oduzimate joj obrazovanje zbog pravila odevanja?".

Žena je kasnije na društvenim mrežama objavila i navodni pravilnik odevanja škole, u nameri da istakne da je direktorka pogrešila, prenosi "Daily Dot".

"Očuvanje povoljnog okruženja za učenje i obezbeđivanje sigurnosti i dobrobiti svih učenika primarna su briga Upravnog odbora. Izbore učenika po pitanju oblačenja treba donositi u dogovoru s roditeljima", piše u školskom pravilniku. Odevanje učenika biće regulisano samo ako, prema proceni školskih direktora, postoji razumno očekivanje da će:

- opasnost za zdravlje ili sigurnost biti uzrokovana odevanjem ili izgledom učenika, uključujući moguće članstvo u bandi ili hejterskim grupama,

- doći do oštećenja školske imovine izazvanih odevanjem učenika

- odeća učenika ometati proces edukacije.

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:07

PAPRENA SUMA ZA PINK SANDALICE! Jelena Karleuša kupila LUKSUZNU obuću, žene će joj pozavideti, a evo koliko ih je PLATILA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track