EVO KAKO DA PICA OSTANE MEKANA I NAKON GREJANJA U MIKROTALASNOJ: Uz ovaj savet će se ugrejati brže, a korica će biti hrskavija!
Foto: Profimedia

savet

EVO KAKO DA PICA OSTANE MEKANA I NAKON GREJANJA U MIKROTALASNOJ: Uz ovaj savet će se ugrejati brže, a korica će biti hrskavija!

Žena -

Pica majstori iz američkog multinacionalnog lanca picerija "Domino's" otkrili su trik kako brzo da podgrejete picu u mikrotalasnoj pećnici, a da korica ostane ukusna i hrskava

Ako niste uspeli da pojedete veliku picu, a žao vam je da bacite ostatke, postoji način da i sledeći dan bude jednako ukusna i sočna. Neki veruju da je hladna pica iz frižidera još ukusnija nego vruća, a drugi ipak vole da je podgreju pre jela, piše "Mirror".

Pica
foto: Profimedia

Najjednostavnije je da je ubacite u mikrotalasnu pećnicu, no rezultat će neretko razočarati jer će korica postati gnjecava. Iz australijskog lanca "Domino's" kažu da ćete to sprečiti ako komad pice u pećnicu stavite uz čašu vode na 30 sekundi. Tvrde kako će se pica podgrejati brže, a korica će ostati hrskava.

Iako kažu da metoda neće rezultirati jednakom hrskavošću kao kad je dostava vruće pice tek stigla, svakako će rezultat biti bolji nego kad je podgrevate bez vode.

Ako ste spremni na avanturu, predlažu da napravite pica sendvič te stavite dve kriške posložene jednu preko druge te zagrijete aparatom za vafle.

pica
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

11:15

U PIROTU NASTAJE NAJBOLJA PICA NA SVETU: Sonjin specijalitet sa jagnjetinom, pirotskim kačkavaljem i čvarcima (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track