5 SAVETA ZA SAVRŠENU FOTKU U PASOŠU: Šminkerke otkrile TRIKOVE, evo šta treba da uradite da biste imali lepu sliku u DOKUMENTIMA!
Foto: Profimedia

savet

5 SAVETA ZA SAVRŠENU FOTKU U PASOŠU: Šminkerke otkrile TRIKOVE, evo šta treba da uradite da biste imali lepu sliku u DOKUMENTIMA!

Žena -

Retko ko je zadovoljan svojom fotografijom u ličnoj karti ili pasošu, jer retko kada ispadnemo na njima onako kako smo zamislili. Ipak, ta fotografija stoji na dokumentu godinama.

Zbog toga su šminkerke Romi Solejmani i Guči Vestmen podelile savete kako da na fotografijama ispadnu što je bolje moguće, prenosi "Vogue".

šminka
foto: Profimedia

Prajmer u boji breskve koži daje zdravi sjaj

Blještavo svetlo reflektora nimalo ne laska licu pa ono može delovati pomalo isprano. Stoga je najbolje da nanesete prajmer koji će ujednačiti ten i popuniti pore. Odličan izbor je onaj u boji breskve koji koži daje zdravi sjaj.

Korektor

U slučaju tamnih podočnjaka najbolje je koristiti puder ili korektor, a šminkerka Romi Solejmani preporučuje ga čak i ženama koje ne koriste ovu vrstu preparata.

Najbolje je koristiti puder koji je nijansu do dve tamniji od tena ili pak korektor koji se bira u zavisnosti od boje podočnjaka. Ljubičaste i plave podočnjake najbolje prikriva korektor sa žućkastim tonovima, a smeđe sa ružičastima.

šminka, žena
foto: Profimedia

Usne

Preporučuje s eda na usne nanesete ruž u boji šumskog voća ili ruže. On će im dati svež i zdrav izgled pa neće zbog svetla izgledati isprano.

Bronzer

Najproblematičnija područja su ona oko nosa i oko usana gde se vide svi tragovi smeha. Sitne bore najbolje će ublažiti puder, a pažnju sa njih će odvući bronzer na obrazima.

Treba izbegavati sjajne i svetlucave teksture bronzera jer će u spoju s bledom kožom delovati neprirodno. Preporučuje se da koristite mat varijantu.

Zaboravite na svetlucave preparate

Puder svetlucave teksture i sjaj na usnama u kombinaciji s blicem fotoaparata može da izazve pravu malu katastrofu. Odraz će stvoriti vizualno masnu kožu, a tragovi će se najviše videti na čelu.

šminka
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./Vogue

Bonus video:

00:10

PEVAČICU SVI MEŠAJU SA ANASTASIJOM RAŽNATOVIĆ! Javno progovorila o tom poređenju i ŠOKIRALA IZJAVOM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track