SOBICA KAO SVETLEĆI DVORAC: Ukrasite i najmanji kutak za Novu godinu, samo pustite mašti na volju
Foto: Profimedia

SOBICA KAO SVETLEĆI DVORAC: Ukrasite i najmanji kutak za Novu godinu, samo pustite mašti na volju

Žena -

Ono što nas uvek rastuži jeste da u našim stisnutim stanovima nikada nema dovoljno mesta za veliku jelku, koja treba da očara i unese duh radosti u kuću.

Ipak, nema te sile koja našoj mašti i želji za lepotom može da stane na put. Uz malo sitnica i kreativni duh, mali dom može da sija poput palate. Evo da vidimo i kako.

Nova godina
foto: Profimedia

Venčić na vratima

Za mnoge praznike, pa i za Novu godinu, ovaj ukras na vratima izgleda predivno i gostoprimljivo. Možete da ga ukrasite najsitnijim novogodišnjim ukrasima, tračicama i veštačkim snegom u spreju, ako ga imate. Možete ga staviti i na unutrašnju stranu vrata, ali ne postoji mesto u kući gde se ne može okačiti - na dovratnike dnevne sobe, kuhinje... Venac i njegov krug uvek su simbol večnosti, zato je ukrasni venčić dobrodošao za svaku proslavu.

Lena, ukrašavanje, mali stan
foto: Shutterstock

Nema jelke, ima granja

Nabavite prirodno ili veštačko granje koje ćete postaviti na dobro izabrana mesta u sobi. Okačite ih na zid ili stavite uz ivicu komoda, a divno izgledaju i u velikoj podnoj vazi. Još je lepše ako nabavite zemljani ćup i u njega stavite bogato zeleno granje. Zatim ga okitite kao jelku - kuglama, blistavim trakama, lampicama i ostalim čarolijama koje imate. Dobićete pravu jelku bez jelke!

Lena, ukrašavanje, mali stan
foto: Shutterstock

Čarobni prozori, svetlost u noći

Prozori su u novogodišnjim danima pravi praznici za oči. S obzirom na to da služe kao zamena za zidove, oni su najveći prostori da ih okitimo visećim svetlećim lampionima, zlatnim trakama sa zvezdama, lampicama, venčićima koji vise. Nanižite na neku šarenu ili sjajnu traku ukrase, lake ili papirnate, i dobićete prave novogodišnje zavese. Selotejpom možete od lampica da napravite slike kakve god zamislite - oblik jelke, pahuljice, kruga....

Lena, ukrašavanje, mali stan
foto: Shutterstock

Staklene činije na stočićima

Mali stanovi uvek imaju set malih stolova za posluživanje. I oni su mesta na koja mogu da se stave staklene činije u kojima su novogodišnji ukrasi, sjajne trake, pa i pomorandže, mandarine, jabuke i orasi. Sitnice koje su vam drage, od svilenih ružica veštačkog cveća do malenih novogodišnjih igračaka - sve stvarčice koje vam znače mogu da budu u toj providnoj staklenoj ćasi. U ponoć zabodite jednu prskalicu i nazdravite dolazećoj godini!

Lena, ukrašavanje, mali stan
foto: Shutterstock

(Kurir.rs/Lena/Pripremila: Ljilja Jorgovanović)

Bonus video:

00:41

Andrija Milošević ispričao vic i zacenio se od smeha, a Aleksandra ga iskulirala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track