PREKRŠILA JE STROGA PRAVILA I RIZIKOVALA DA OSTANE BEZ POSLA: Slušala je svoju intuiciju i spasila DVA života jer je videla NEŠTO
Foto: Printscreen/Tik Tok

hrabra

PREKRŠILA JE STROGA PRAVILA I RIZIKOVALA DA OSTANE BEZ POSLA: Slušala je svoju intuiciju i spasila DVA života jer je videla NEŠTO

Žena -

Nemate svaki dan priliku da pomognete nekom drugom, a kamoli da spasite nečiji život. Ali, ako to učinite, sigurno nećete zažaliti što ste preduzeli nešto.

TikTokerka i vozačica Instakarta, Džesika Higs kaže u svojoj, sada viralnoj, objavi: "Ako vidite nešto, recite nešto".

TikTok, Džesika Higs
foto: Printscreen/TikTok

Vozačica, zaposlena u kompaniji koja se bavi dostavom namirnica, spasila je život starijem čoveku prkoseći protokolu i obraćajući pažnju. Džesika Higs je primetila nešto alarmantno kada je ušla u kuću tog čoveka.Narudžbinu je primila od ćerke koja je naručivala namirnice za svog oca.

Kad je Hig s stigla na adresu, osećala je kao da nešto nije u redu. Dok je ostavljala namirnice na trem, prema uputima i prema protokolu firme, stariji muškarac je otvorio vrata.

Obično kada vozači Instakarta isporučuju narudžbine ne smeju da ulaze u domove, treba da ostave pošiljke, fotografišu dostavu i odu, ali Higs je osećala kao da se mora zadržati.

Odlučila je da prkosi pravilima, rekavši u TikToku: "Nešto mi je govorilo, ne smiješ otići, moraš pomoći ovom čoveku".

TikTok, Džesika Higs
foto: Printscreen/TikTok

Kada je starac izašao, ona mu je odlučila pomoći i uneti namirnice u kuću, oslanjajući se na svoju intuiciju. Suprotstavljajući se pravilima, Higs je primetila nešto alarmantno kada je ušla u kuću tog čoveka. Odložila je namirnice gde je želeo, ali kada je došlo vreme za odlazak, odlučila je poslati poruku čovekovoj ćerki o tome što je primetila u starčevoj kući.

Higs je primetila da stariji muškarac izgleda bolesno i osetila je miris plina dok je bila u kući. Miris je bio toliko snažan da joj se zavrtelo u glavi. Ona je tada odlučila da ne zatvoriti narudžbinu, iako ju je završila, jer bi je to sprečilo da ponovno pošalje poruku ćerki čoveka. Zatim joj je poslala poruku, rekavši:

- Gospodinu nije dobro, bolestan je. U kući je boca s propanom i bila sam tamo nakratko i zavrtelo mi se u glavi, mora da negde curi plin.

Čovekova ćerka je ozbiljno shvatila upozorenje. Žena je rekla da će poslati sina da proveri i povećala joj je napojnicu sa 15 dolara na 100 dolara. Ubrzo nakon toga, ocenila je sa pet zvezdica i ostavila komentar u kom je napisala da je definitivno došlo do curenja i da je Higs spasila živote njenog oca i sina.

Ovo samo pokazuje da ponekad samo malo obraćanje pažnje i oslanjanje na svoju intuiciju može napraviti ogromnu razliku u životima drugih. I kao što kaže Higs, ako nešto vidite, recite nešto.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track