IMATE VIŠAK SLUZI U PLUĆIMA? Evo kako da otvorite disajne puteve, POBOLJŠATE kapacitet i smanjite upale
Foto: profimedia

kontrolisani kašalj

IMATE VIŠAK SLUZI U PLUĆIMA? Evo kako da otvorite disajne puteve, POBOLJŠATE kapacitet i smanjite upale

Žena -

Zdravlje pluća je od vitalnog značaja za celokupno zdravlje svake osobe. Napadnuta su sa svih strana, ali je dobra vest da možemo da im pomognemo da se pročiste posle korone, drugih bolesti, izlaganja zagađivačima, ili kada prestanemo da pušimo.

Nakon što su pluća bila izložena patogenima i zagađenju, možete osetiti težinu u grudima - zagušena su ili upaljena, a razlog tome je skupljanje viška sluzi koja pokušava da se uhvati u koštac i pobedi neprijatelja.

Verovatno već koristite neku specifičnu tehniku kako bi očistili sluz, izbacili nadražujuće materije iz pluća i umanjili njihove negativne efekte, odagnali neprijatne simptome. Isprobajte i ovu – kašljite!

žena, sedenje
foto: Profimedia

Kontrolisani kašalj će vam pomoći da na prirodan način izbacite iz tela toksine koji su zarobljeni u sluzi: olabaviće višak sluzi u plućima i poslati je napolje kroz disajne puteve.

Isprobajte sledeću vežbu, uverićete se u njene efekte:

Sedite na stolicu sa opuštenim ramenima, držite oba stopala ravno na podu i prekrstite ruke na stomaku. Počnite polako da udišete kroz nos, pa isto tako polako izdahnite naginjući se napred i gurajući ruke u stomak.

Pluća, Disanje
foto: Shutterstock

Nakašljite se dva ili tri puta dok izdišete, držeći usta malo otvorena. Opet polako udahnite kroz nos i ponovite postupak, odmorite se i nastavite s vežbom po potrebi.

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

12:07

SAMO 50 % PACIJENATA PREŽIVI OVAJ APARAT: Imaju BELA PLUĆA, ne pomaže im ni respirator, Mrkonjić 10 dana bio na njemu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track