OD SRCA SRCU! UZ MALO MAŠTE MOŽETE NAPRAVITI LJUBAVNI OBROK: Evo kako da spremite zanimljivu hranu za specijalne prilike! RECEPT
Foto: Shutterstock

sve za ljubav

OD SRCA SRCU! UZ MALO MAŠTE MOŽETE NAPRAVITI LJUBAVNI OBROK: Evo kako da spremite zanimljivu hranu za specijalne prilike! RECEPT

Žena -

Dan ljubavi idealna je prilika da voljenu osobu iznenadite prigodnim obrokom, u ovom slučaju smo izabrali doručak ili večeru.

Glavni motivi su, naravno, srca, a uz malo mašte i kreativnosti i hranu možete ukrasiti baš tako.

Donosimo vam nekoliko jednostavnih ideja kako namirnice poput viršli, jaja, hleba, sira i suhomesnatih proizvoda pretvoriti u srcolike zalogajčiće...

sendvič, kanape, sendvič srce
foto: Shutterstock

Čeri srculence za lepšu salatu

Sve što vam je potrebno da napravite ova srca je čeri paradajz (količinu procenite po potrebi), ali ne onaj okrugli, već onaj koji je malo izdužen, odnosno duguljast. Oštrim nožem ga isecite pod uglom od 45 stepeni (kao na slici) i manjom čačkalicom spojite veće krajeve. Ovako pripremljenim paradajzom možete ukrasiti bilo koju salatu.

čeri paradajz, paradajz srce
foto: Shutterstock

Zaljubljeni viršla i jaje

Evo jednog zanimljivog recepta za doručak kojim možete da obradujete voljenu osobu. Sve što vam je potrebno su viršle, jaja i so. A postupak je sledeći: Presecite viršlu po sredini, ali ne do samog kraja. Napravite srcoliki oblik, pa ga lagano pričvrstite čačkalicom. Ugrejte pleh s malo ulja u kome će se peći viršle i jaja, pa prvo stavite srce od viršle, a u njegovu sredinu razbijte jaje na oko. Posolite po ukusu i vratite u rernu i pecite na 150 stepeni petnaestak minuta. Pre služenja lagano izvadite čačkalice.

viršla, jaje, viršla srce, jaje u srcu
foto: Shutterstock

Ljubavni sendviči i kanapei

Za ovo je dovoljno je da imate malu modlu u obliku srca. Parčad sira i šunke, salame, hleba, povrća (crvena paprika je idealna) i sve što još imate u frižideru isecite modlom i dobijene oblike nanižite na drvene štapiće ili od njih jednostavno napravite najobičniji sendvič.

sendvič, kanape, sendvič srce
foto: Shutterstock

Jaje u tostu

Za ovaj obrok vam je potrebna malo veća modla kojom ćete oblikovati udubljenje u hlebu. Ovo može da se uraditi na dva načina: prvi je da prethodno oblikovano parče hleba stavite u tiganj i u šupljinu u obliku srca stavite jaje da se peče zajedno s hlebom. Poklopite kako bi se ispeklo i odozgo. Drugi način je da jaje ispečete kao što to inače radite i da ga nakon toga samo oblikujete modlom. Isto to uradite i s hlebom i obrok je gotov!

jaje, jaje u tostu, jaje srce
foto: Shutterstock

Kurir.rs/Lena/N.B.

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track