NE TREBA UVEK VEROVATI UPUTSTVIMA SA ETIKETE: Ovu garderobu kupujte ZA BROJ VEĆU jer se ZASIGURNO SKUPLJA U MAŠINI
Foto: Profimedia

KORISTAN SAVET

NE TREBA UVEK VEROVATI UPUTSTVIMA SA ETIKETE: Ovu garderobu kupujte ZA BROJ VEĆU jer se ZASIGURNO SKUPLJA U MAŠINI

Žena -

Gotovo da ne postoji osoba kojoj se nije dogodilo da joj se omiljeni komad odeće posle pranja deformiše i skupi, bez obzira na uputstvo za pranje na etiketama.

Često se dešava da se garderoba do te mere skupi, da je na kraju možete samo dati vašoj deci, ikao vam je nekada stajala saliveno.

garderoba
foto: Profimedia

Iako mnogi kažu da nije rešenje kupovati zbog toga uvek veći broj, za određenu odeću to pravilo ipak važi, posebno ako je od pamuka i vune, piše "Women's health".

Majice

Majice su prema sastavu najčešće pamučne, pa zato postoji rizik da se tokom pranja smanje za čak 20%. Zbog toga ih birajte za broj veću. Šira majica ima još jednu prednost - pošto ne prianja mnogo uz telo, neće biti problema sa mrljama od znoja.

Vuneni džemperi

Kada kupujete džempere, posebno one od vune, ne dvoumite se kad vam je "malo veći". To je prava veličina ako želite da ga obučete posle prvog pranja.

Vuna je takav materijal da pri pranju morate da budete posebno pažljivi jer lako menja boju i formu, a najbrže se skuplja. Neki od njih čak nikad ne smeju ni da s eperu u mašini, nego samo ručno, u hladnoj vodi.

Džemper
foto: Shutterstock

Košulje

Košulje od pamuka "skraćuju se" posle pranja isto kao i pamučne majice, ali problem kod njih je i što se ne može odmah znati na kom mestu će da se "suze", da li kod rukava, oko ramena ili pak u obimu grudi...

Zato je najbolje da kupite broj veću košulju kako ne biste došli u nezgodnu situaciju posle pranja i ne budete mogli da zakopčate dugmiće.

Čarape

Udobne i kvalitetne čarape su one pamučne, pa ako želite da vam šav sa pete naleže zaista na petu, obavezno kupite broj veće, jer će tek posle pranja da budu taman.

čarape
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:32

NAJTRAŽENIJA POLOVNA GARDEROBA: Na zaječarskom vašaru ima svega, kupci imaju tri dana za nabavku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track