OPADA VAM KOSA NAKON KOVIDA? Ako vam se ovo dešava, napravite sami kod kuće LEK koji oporavlja dlaku i deluje MOMENTALNO
Foto: Shutterstock

nega kose

OPADA VAM KOSA NAKON KOVIDA? Ako vam se ovo dešava, napravite sami kod kuće LEK koji oporavlja dlaku i deluje MOMENTALNO

Žena -

Pored konstantnog umora, iscrpljenosti i poremećenog čula mirisa, jedna od posledica infekcije koronom, a koju češće prijavljuju žene nego muškarci, jeste gubitak kose.

Iako se opadanje kose obično povezuje sa anemijom, problemima sa štitnom žlezdom i slično, u poslednje vreme je korona najčešći uzrok.

Kosa
foto: Profimedia

Stručnjak za kosu Elena Maltseva ispričala je kako možete da sprečite opadanje kose nakon kovida i ne samo to, već i da joj podstaknete rast. Reč je o čudotvornoj maski za koju će vam biti potrebne ampule vitamina, ali i sastojci koje već imate kod kuće.

Recept za masku koja sprečava opadanje i pospešuje rast kose

Za pripremu smese potrebno je da pomešate jednu ampulu vitamina B6, jednu ampulu vitamina B12, jedan gram vitamina C (u kesicama), dve kašike čičkovog ili ricinusovog ulja, dve kašike meda zagrejanog na pari i istu količinu bilo kog balsama za kosu.

maska za kosu
foto: profimedia

Utrljajte masku u koren kose i stavite kapu i peškir kako biste postigli efekat saune. Posle sat vremena isperite masku bilo kojim šamponom.

Elena takođe ističe da ukoliko ovu masku koristite redovno, odnosno pre svakog pranja kose, za vrlo kratko vreme ćete da primetite boljitak. Kosa će postati gušća, a dlaka će da bude sjajnija i zdravija.

(Kurir.rs./Mondo)

Bonus video:

02:08

Opadanje kose: Koji su glavni uzroci i kako rešiti ovaj problem?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track