SA MIOM NA EVROVIZIJI NEĆEMO U FINALE, PINKOVA ZVEZDICA JE PRAVI POBEDNIK: U Hrvatskoj nezadovoljni pobednicom Dore, TVITER GORI
Foto: Printscreen/ HRT

IZBOR PESME ZA EVROVIZIJU

SA MIOM NA EVROVIZIJI NEĆEMO U FINALE, PINKOVA ZVEZDICA JE PRAVI POBEDNIK: U Hrvatskoj nezadovoljni pobednicom Dore, TVITER GORI

Pop kultura -

Pevačica Mia Dimšić predstavljaće Hrvatsku na Evrovoziji u maju u Torinu. Ona je u subotu veče pobedila na festivalu "Dora", ali je njen trijumf ostao u senci nezadovoljstva publike koja je imala drugog favorita.

Naime, društvena mreža Tviter je "eksplodirala" od komentara - kako fanova ovog festivala u Hrvatskoj, tako i onih iz inostranstva, piše "24sata.hr". Neki smatraju da je Mia s pesmom "Guilty Pleasure" pogrešan izbor i da je trebalo da pobedi druga Mia - Negovetić.

Mia Dimšić
foto: Printscreen/ HRT

- Ovo mora pobediti! Hrvati, poslali ste pogrešnu Miu! Mia Negovetić bila je čisto zlato protekle tri godine i zamalo je pobedila svake. To je tako frustrirajuće! - pisali su.

S druge strane, mnogi dele mišljenje da je najboli na "Dori" bio Marko Bošnjak, pobednik druge sezone "Pinkovih zvezdica". Stranci su svoj glas dali osamnaestogodišnjem Marku, koji je na festivalu izveo pesmu "Moli za nas".

- Hrvatska stvarno ne želi ići dalje od polufinala na Evroviziji jer su izabrali generičku pesmu i pokrali Marka Bošnjaka na "Dori" - komentarisao je jedan korisnik Tvitera.

Marko Bošnjak, Dora
foto: Printskrin/Youtube/HRT Dora

- Zamalo je pobedio. Hrvatska, imala si ovo remek-delo. Marko Bošnjak! Tako se peva balada! Molim vas Hrvatska, Marko zaslužuje pobedu! - pisali su na društvenoj mreži.

Ipak, ima i onih koji su podržali pobednicu, ali ih je znatno manje. Poručili su da nema potrebne za zlobnim komentarima na njen račun, i da ona nije mogla da utiče na rezultate glasanja.

- Lokalci se žale na to što je Mia Dimšić pobedila. Mogu li ostaviti na miru mladu devojku, nema potrebe da se ovako kritikuje. Nije imala nikakvu kontrolu nad rezultatima i imala je jednu od najslađih pesama večeri - jedan je od takvih komentara.

(Kurir.rs/A.P.)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja