OVE GREŠKE U PEČENJU PICE KVARE UKUS: Mnogi ovo rade, a nisu svesni da GREŠE! Male TAJNE kako da vam omiljeno jelo bude SAVRŠENO
Foto: Profimedia

SITNICE SU VAŽNE

OVE GREŠKE U PEČENJU PICE KVARE UKUS: Mnogi ovo rade, a nisu svesni da GREŠE! Male TAJNE kako da vam omiljeno jelo bude SAVRŠENO

Žena -

Čini se da je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno jelo mnogih, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo da pripazite kako bi sve ispalo dobro.

Nedovoljno zagrejana rerna jedna je od glavnih grešaka pri prečenju pice.

Rernu zagrejte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite picu i pecite je desetak minuta.

Priprema testa

pica
foto: Profimedia

Testo se mora dovoljno "odmoriti". Jedna od najčešćih grešaka je kada se prerano skloni sa toplote. Dakle, veoma važno je da dovoljno naraste. Takođe, testo je najbolje kasnije rastezati rukama, a ako se povlači nazad dok ga razvlačite, to je znak da treba da odstoji još neko vreme na sobnoj temperaturi.

Sastojci za picu

pica
foto: Profimedia

Umak od paradajza majbolji je ako je domaći, a za ovo je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od paradajza samo ga začinite po želji i premažite testo. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju jeste da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji. Važno je i znati dobro iskombinovati sastojke kako pica ne bi bila preslana ili pak bljutava.

Zagrejana rerna

Hrana, Pica, Parče Pice
foto: Profimedia

Sada, kada je omiljeno jelo spremno za poslednji korak, važno je obratiti pažnju na to da rerna bude dobro zagrejana. Treba je zagrejati na najjaču temperaturu i tek onda staviti picu pa peći najmanje deset minuta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

11:15

U PIROTU NASTAJE NAJBOLJA PICA NA SVETU: Sonjin specijalitet sa jagnjetinom, pirotskim kačkavaljem i čvarcima (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track