ZA SVAKI TIP KOŽE: Otkrivanje šta vam odgovara može biti NOĆNA MORA, napravite OVO ulje i REŠIĆETE PROBLEM! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Pravi dragulj

ZA SVAKI TIP KOŽE: Otkrivanje šta vam odgovara može biti NOĆNA MORA, napravite OVO ulje i REŠIĆETE PROBLEM! (RECEPT)

Žena -

Većina ulja za negu imaju jedinstvene prednosti za određene tipove kože, što može biti izuzetno zbunjujuće kada niste sigurni da li imate normalnu, kombinovanu, osetljivu, suvu ili masnu kožu. Ipak, postoji jedno koje odgovara svima – ulje od peršuna!

Peršun
foto: Shutterstock

Fantastično je rešenje za pomoć suvoj i iritiranoj koži zahvaljujući svojim antiinflamatornim i hidratantnim svojstvima. Takođe, ulje od peršuna je bogato linolnom kiselinom, gama-linolnom kiselinom (GLA) i esencijalnim masnim kiselinama na bazi omega-6, koje štite ne samo vašu kožu, već i kosu, a ubrzavaju i zarastanje rana.

Prema Medical News Today, ove kiseline mogu da pomognu u jačanju gornjeg sloja kože, očuvanju vode u epidermisu, sprečavanju kožnih infekcija i regulaciji proizvodnje sebuma. Uz to, ulje peršuna ima potencijal da ujednači ton kože, kao i da pomogne kod ožiljaka od akni.

lice, ten, čišćenje lica, šminkanje
foto: Profimedia

Možda nije najbolji izbor za izuzetno masnu kožu, jer njegova gustina može da iziritira dodatno akne, ali to ne znači da ne možete da ga koristite. Zbog svog ogromnog potencijala, ulje od peršuna je dobrodošlo kad su pore manje začepljene i kad akne miruju. Pomoći će da nestanu zahvaljujući svom primarnom sastojku - gamolenskoj kiselini i njenim antiinflamatornim svojstvima.

Evo kako sami za tili čas možete da napravite ULJE OD PERŠUNA:

Sastojci:

  • 1 šolja svežih listova peršuna
  • 1 šolja maslinovog ulja
Žena, Lice
foto: Profimedia

Priprema:

Pomešajte peršun i ulje i u blenderu izmiksajte, prelijte u prigodnu staklenu teglicu.

Uljem od peršuna namažite lice, držite 10 minuta i isperite. Ako niste sve potrošili, dobro zatvorite teglu i čuvajte je u frižideru do sledeće upotrebe.

Kurir.rs/ Medical News Today/B.M.

Bonus video:

03:50

NADA MACURA O TROPSKIM VRELINAMA U SRBIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track