Klasičnu musaku osvežite malo drugačijim krompirom i budite uvereni da ćete uživati u ovom tradicionalnom specijalitetu. PRIJATNO!
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 1 kg krompira
- 1 glavica luka
- 1 kašičica aleve paprike
- ulje
- 2 jajeta
- 1 dl mleka
- so, biber
Priprema:
1. Sitno naseckajte luk i propržite ga na ulju. Dodajte meso, papriku, so i biber i sve to kratko prodinstajte. Sklonite s vatre da se ohladi.
2. Za to vreme oljuštite krompir i narendajte ga. U namašćen pleh ili vatrostalnu posudu slažite naizmenično krompir i meso, s tim da krompir bude prvi i zadnji sloj.
3. Stavite da se peče i pred kraj prelijte umućenom smesom od jaja i mleka pa pecite oko 40 min. na 180 stepeni.
Kurir.rs/N.B.
Bonus video: