Najnovije vesti

DOBILA SAM POSAO U ŠESTOM MESECU TRUDNOĆE JER SAM REKLA OVO: Priča buduće mame postala je HIT na internetu! Želim da budem UZOR
Foto: Profimedia

PRIČA KOJA INSPIRIŠE

DOBILA SAM POSAO U ŠESTOM MESECU TRUDNOĆE JER SAM REKLA OVO: Priča buduće mame postala je HIT na internetu! Želim da budem UZOR

Žena

Iako se najčešće susrećemo sa pričama u kojima trudnice imaju problem da zadrže radno mesto ili da dobiju trudničko, jedna žena je postala internet senzacija zbog svoje neobične priče.

Naime, jedna buduća mama je podelila svoje iskustvo dobijanja posla u šestom mesecu trudnoće. I na taj način je podigla veliku prašinu.

Ana Franciska Hunger na "LinkedInu" je podelila, po mišljenjima mnogih, nezamislivu priču.

trudnica, trudnički stomak
foto: Shutterstock

"Trudna sam i zaposlila sam se. Iako ovo postaje normalno, zaposliti trudnicu još uvek zvuči kao oksimoron", napisala je Ana.

Objasnila je da je bila užasnuta da kaže na razgovoru za posao da je trudna, uprkos činjenici da ima iskustvo rada u ljudskim resursima i zna da je diskriminacija trudnica tokom procesa zapošljavanja nedozvoljena.

"Više puta mi je rečeno da sakrijem trudnoću dok ne potpišem službenu ponudu. Odlučila sam da neću da radim kompromise i da ću da kažem istinu, u 6. mesecu trudnoće. Želim da budem uzor svojoj ćerki i da radim za firmu koja ceni i osnažuje zaposlene majke koje žongliraju s dvoje male dece", objasnila je.

žena, trudnica
foto: Shutterstock

Ne samo da je Hunger dobila posao, već i porodiljsko, što je pogodnost koju mnoge firme ne nude sve dok zaposlenik ne provede na radnom mestu određeno vreme.

Druge zaposlene majke oduševile su se njenom objavom.

"Tako sam srećna što se stvari menjaju za mlade žene. Pre 21 godinu nisam htela da kažem svom šefu da sam trudna četvrti put. Kad sam se konačno ohrabrila, rekao mi je da nemam vremena za posao uz četvoro dece. Bila sam slomljena", "Moja supruga je dobila otkaz nakon što je ostala trudna", neki su od komentara.

Trudnica, posao
foto: Pruntscreen

A bilo je i onih koji su imali slična iskustva kao autorka objave.

"Divna priča. I ja sam tek počinjala da radim u novoj firmi kad sam doznala da sam trudna. Takođe sam odlučila da budem iskrena. Bila sam nervozna, ali njihov odgovor bio je izuzetno pozitivan i podržavajuć - nisu ni trepnuli, a već su pitali kako mogu da mi pomognu. Na temelju toga sam znala da je ova firma prava za mene, kao i za svaku ženu u kojoj kao majka želi napredovati."

(Kurir.rs/Blic Žena)

Bonus video:

Trudnoća u vreme pandemije korona virusa
01:52

Trudnoća u vreme pandemije korona virusa

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track