VEČITO BACITE POLA JAJA JER SE LJUSKA ZALEPILA? Ovaj TRIK rešiće vam problem ZAUVEK, a tajna je u načinu kuvanja: Evo gde GREŠITE!
Foto: Profimedia

JEDNOSTAVNO JE

VEČITO BACITE POLA JAJA JER SE LJUSKA ZALEPILA? Ovaj TRIK rešiće vam problem ZAUVEK, a tajna je u načinu kuvanja: Evo gde GREŠITE!

Žena -

Kuvana jaja su neizostavni deo svačijeg menija, a naročito uskršnjeg, mada je gotovo uvek teško oguliti ljusku. Sada postoji lakši način da ih pripremite, a caka je u - pari.

Jaje
foto: Printscreen TikTok

Jedna korisnica Tik Toka, Ketlin Ešmor, poznata i kao @Katcancookm, podelila je sa svojim pratiocima caku kako da kuvaju jaja na pari, umesto da ih potapaju i kuvaju u vodi.

Ketlin kaže da zbog ove cake već 10 godina ne kuva jaja na standardni način. Umesto toga, ona stavlja svoja jaja u cediljku iznad vode, koja se nalazi u pokrivenoj posudi za kuvanje na ringli, slično kao što biste uradili kada biste hteli da otopite čokladu na pari.

@katcancook

Chef tip! I haven’t hard boiled an egg in 10 years.

♬ original sound - Hope Schwing

Zatim ostavlja jaja na toj toploti 12-14 minuta, zbog čega, kaže, ljuska sklizne kao od šale! Ako više volite rovita umesto tvrdo kuvanih jaja, možete eksperimentisati sa vremenom i ostavite ih kraće da se kuvaju na pari.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:57

NAJSTARIJA ČUVARKUĆA U SRBIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track