BILA SAM MU DRUGA, A SAD SMO U BRAKU I IMAMO DETE: Svi kažu da će i meni uraditi što i BIVŠOJ, a ja sam ZBOG OVOGA sigurna da neće
Foto: Profimedia

ISPOVEST SPISATELJICE

BILA SAM MU DRUGA, A SAD SMO U BRAKU I IMAMO DETE: Svi kažu da će i meni uraditi što i BIVŠOJ, a ja sam ZBOG OVOGA sigurna da neće

Žena -

Spisateljica Brin Randal iz SAD prisetila se kako je završila u braku s prijateljem koji je imao devojku, koliko god se trudila da se distancira od njega, na kraju su završili zajedno. Emotivno su se toliko jako povezali da je to postalo neraskidivo.

Ovo je njena ispovest:

Sve je počelo u kafiću, kako to biva u mnogim mladim romansama. Dolazila sam tamo redovno, pa sam postala dobra sa osobljem koje je radilo za barom. Jedan od njih, imena Logan, obećao mi je da mi "namesti" jednog tipa s kojim sam se pogledavala.

Logan je u to vreme imao devojku, što je za mene značilo da sam sigurna od njega, jer sam imala neku fobiju od veza i povezivanja. Igrali smo poker zajedno ili samo razgovarali. Saznala sam da je bio oženjen dok je bio mlađi, što me nije iznenadilo, budući da je deset godina stariji od mene.

ljubavni par
foto: Profimedia

S tadašnjom devojkom je bio u vezi oko šest meseci. Nju sam čak poznavala i jako mi se sviđala. Svi zajedno smo se družili u više navrata. I tako je jedna stvar dovela do druge, kao što to obično biva, Logan i ja smo shvatili da smo se emocionalno jako zbližili. Bili smo previše bliski s obzirom na to da je on imao devojku.

Bilo je flertovanja, malo držanja za ruke i na kraju poljubac. Osećala sam se užasno. Razgovarali smo o tome i odlučili da se to više neće ponoviti. Ali emocionalna afera se nastavila.

Jednog popodneva smo ležali pored bazena i razgovarali o budućnosti. "Pa, nije kao da je važno... ti zapravo ne bi izlazila sa mnom, zar ne?", upitao me kroz smeh. Nelagodno sam se nasmejala i odgovorila: "Mislim da bih". Ali, u sebi sam razmišljala, "Dođavola, ne bih", jer imam taj strah od vezivanja, a njega sam poznavala dovoljno dobro da shvatim kako bi veza s njim imala budućnost, i to me prestrašilo.

Nakon toga sam se distancirala od našeg prilično nezdravog prijateljstva, što je bila jedna od najtežih stvari koje sam ikad uradila.

Ljubavni par, Ljubav
foto: Profimedia

Zaista je čudna dinamika u igri u kojoj ste "druga žena". To je igra moći u kojoj je mamac očito zabranjen. Što se više emocija uplete, to postaje teže. Postojao je deo mene koji se neprestano pitao: "Da li je ovo zaista moj život? U šta sam se pretvorila?". To je bila zbunjenost pomešana s osećajem krivice i zdravom dozom žaljenja.

Moje emocije su divljale. Videla sam ga kako voli i uklapa se u moju porodicu, pogotovo jer dolazi iz razorenog doma. Zaista, videla sam niz stvari koje su me još više privukle njemu. To se svelo na koncept ljubavi prema nekome koga nisam trebala da volim, barem ne u tom trenutku.

Naravno, postoje opravdanja: "Srce samo želi ono što želi", "Zaslužujem da budem srećna", "Zajedno smo bolji od njih dvoje"...

Otprilike u to vreme dijagnostikovana mi je Arnold-Kjarijeva malformacija, stanje koje utiče na mozak i zahtevalo je hitnu dekompresivnu operaciju mozga. Logan me je dočekao to jutro u bolnici, bio je vidno uznemiren. Došao je da me poseti i kasnije kad sam se probudila, bila sam još pod lekovima protiv bolova.

Ljubavni Par, Zena
foto: Shutterstock

Navodno sam ga zamolila da odigra sa mnom igru "20 pitanja", koja na kraju nije išla baš najbolje u moju korist. Krivim morfijum za to.

Tog dana je napustio bolnicu i raskinuo s devojkom. Njihov odnos se već ionako pogoršavao budući da su želeli različite stvari u životu. Odjednom mu je postalo jasno šta mora da uradi. To mi je kasnije rekao - da je shvatio koliko je zapravo zaljubljen u mene kad me je video u takvom stanju u bolnici. Rekao mi je kako je shvatio da više ne želi da izgubi nijedan trenutak.

Prošlo je šest i po godina od tada. Proslavili smo pet godina braka, imamo predivnu trogodišnju ćerku i privatni biznis. I ne, ne mislim: "Ako je to uradio sa mnom, možda će uraditi ponovno!". Neke stvari se moraju dogoditi koliko god se mi trudili da ih izbegnemo. Iako sam u nekom trenutku donela odluku da se distanciram od njega jer ima devojku, a ja nisam želela da se povežem s nekim, opet smo na kraju završili zajedno, prenosi Your Tango.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

00:30

Miroslav Ilić i bivša ljubavnica ponovo oči u oči

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track