PUNJENE PAPRIKE, PRSTE DA POLIŽEŠ: Bogati fil od mlevenog mesa i dve vrste sira, pa sve zapečeno u rerni
Foto: Shutterstock

RECEPT

PUNJENE PAPRIKE, PRSTE DA POLIŽEŠ: Bogati fil od mlevenog mesa i dve vrste sira, pa sve zapečeno u rerni

Žena -

Paprika je odlična u kombinaciji i sa mesom i sa sirom, a kada je punite sa obe namirnice dobićete pravu čaroliju ukusa.

Ovo jednostavno jelo odličan je izbor ukoliko želite zasitan, a brz ručak.

paprika
foto: Profimedia

Sastojci:

6 crvenih paprika šilja

2 jajeta

100 g mlevenog mesa

100 g belog sira

100 g kačkavalja

so, biber i malo seckanog peršuna

Sir
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Operite paprike, presecite ih na pola po dužini, očistite od semenki.

2. U posudi pomešajte malo ulja i soli i četkicom namažite spoljašnju stranu svake polovine. Poređajte paprike u suvu posudu za pečenje.

3. Umutite jaja, dodajte so, biber i peršun, pa promešajte.

4. Kratko propržite mleveno meso, pa ga dodajte jajima sa začinima. Dodajte i izmrvljeni beli sir.

5. Napunite paprike i pecite u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

6. Izvadite paprike, pospite kačkavaljem, pa vratite u rernu na još 5 minuta.

(Kurir.rs)

00:49

TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track