KAD SMO VIDELI ULTRAZVUK, BILI SMO PRESTRAVLJENI: Ova trudnoća dogodi se jednom u 2 MILIONA SLUČAJA! Dobili su SIJAMSKE BLIZANCE
Foto: Printscreen/Youtube

FOTO/VIDEO

KAD SMO VIDELI ULTRAZVUK, BILI SMO PRESTRAVLJENI: Ova trudnoća dogodi se jednom u 2 MILIONA SLUČAJA! Dobili su SIJAMSKE BLIZANCE

Žena -

Često se dešava da se nakon duge i teške borbe ženama ostvari najveća želja - da postanu majke. Međutim, često se ta borba, samo u drugom obliku, nastavlja i kad beba stigne u dom.

Hana dugo nije mogla da zatrudni, pa su odlučili da krenu na lečenje neplodnosti, a već nakon prvog ciklusa Hana je zatrudnela. Rodila je "stalno zagrljene" sijamske bliznakinje koje tek sada čeka borba.

sijamski blizanci
foto: Printscreen YouTube

Međutim, prve slike sa ultrazvuka su ih uplašile jer su videli da će dobiti bliznakinje, i to ne svakidašnje, nego sijamske, što se dešava jednom u 2.5 miliona trudnoća.

Lekari u početku nisu mogli da znaju koliko organa bebe dele, što je ključno za njihovo preživljavanje i kvalitet života.

sijamski blizanci
foto: Printscreen YouTube

"Osećali smo se kao u čistilištu jer smo znali da su spojene, ali smo imali tako malo informacija o njihovom spajanju", rekla je Hana.

Čak i dok se bližio termin, par i dalje nije znao gotovo ništa o stanju devojčica i o tome kako će proteći porođaj.

Međutim, ove sijamske bliznakinje rođene su spojene od grudnog koša do karlice, tako da sve vreme gledaju jedna u drugu, gotovo zagljene i bez većih problema. Dele bešiku, creva i jednu nogu, a ono što je najvažnije jeste da imaju dva odvojena srca.

sijamski blizanci
foto: Printscreen YouTube

"To su čuda. Čudo je reč koju koristimo od dana kada smo saznali da ih imamo", oduševljeno je govorila majka.

Devojčice sada imaju šest meseci i kako navodi "Jumama", spremaju se za operaciju razdvajanja.

To podrazumeva nekoliko operacija, ali lekarski tim i njihovi roditelji spremni su da ima obema pruže zdrav život.

(Kurir.rs/Blic Žena)

Bonus video:

01:37

GINEKOLOG PAVLOVIĆ JE ZASLUŽAN ZA ROĐENJE MALOG MEHMEDA! Iz GAK Narodni front ispratio bebu nastalu iz zamrznutog embriona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track