GEOGRAFIJA ODREĐUJE VELIČINU: Znate li u kojoj zemlji žene imaju NAJVEĆE, a u kojoj NAJMANJE GRUDI? Iznenadićete se!
Foto: Profimedia

STUDIJA

GEOGRAFIJA ODREĐUJE VELIČINU: Znate li u kojoj zemlji žene imaju NAJVEĆE, a u kojoj NAJMANJE GRUDI? Iznenadićete se!

Žena -

Prema podacima World Population Reviewa najveće grudi imaju Amerikanke, koje u proseku nose C korpe, a slede ih Venecuelanke, Kolumbijke i Šveđanke, koje su negde između B i C.

Ovo je inače drugi put da je napravljena studija na ovu temu, nakon što je prva objavljena 2016. godine u časopisu The Journal of Female Health Sciences, a čiji su rezultati takođe pokazali da vlasnice najvećih grudi žive u SAD.

Grudi, Brushalter, Zena
foto: Shutterstock

I sada i pre šest godina istraživači su analizirali podatke o veličini grudi gotovo 400 hiljada žena iz 108 zemalja širom sveta, a studija je u oba slučaja osmišljena kako bi pomogla u usmeravanju marketinga modne industrije, kao i rastuće industrije estetske hirurgije.

I dok najveće grudi (opet) imaju Amerikanke; i u proseku su im obe teške 5,7 kg; titula stanovnica s najmanjim grudima otišla je u Švajcarsku, dok je 2016. ona pripala Filipinkama. Švajcarke i Filipinke tako uglavnom nose brushaltere s B korpama, a malo veće grudi od njih imaju Holanđanke, Kanađanke i Gruzijke.

brushalter, žena
foto: Profimedia

U oba istraživanja je učestvovalo i nešto više od 800 žena iz Hrvatske koje su se, s prosečnom "solidnom B korpom" smestile negde u sredini. Inače, kako piše portal Healthline, prosečna veličina grudi se drastično razlikuje od jedne do druge zemlje, a bitno je da toga budu svesne mlade devojke iz svih delova sveta.

Istraživanja su naime pokazala da one zbog iskrivljene slike o telu i niskog samopouzdanja često imaju mentalnih problema, a mnoge bi, da mogu, promenile veličinu i oblik svojih grudi, preneo je The Sun.

(Kurir.rs/ Večernji.hr)

Bonus video:

00:30

MILICA SE SKINULA U BRUSHALTER PA ZAPALILA INTERNET! Pevačica mešala kukovima, komentari samo pljušte! Ovakvu je niste

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track