Odličan i zdrav prolećni i letnji obrok. Isloristite sezonu tikvica i paradajza kojih će biti celog leta.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 4 paradajza
- 150 g pavlake
- 200 g kačkavalja
- 2 čena belog luka
- malo ulja
- so, biber
- sveža mirođija
- svež peršun
Priprema:
1. Paradajz i tikvice operite i isecite na kolutove, pa ih posolite i ostavite desetak minuta.
2. Vatrostalnu posudu podmažite uljem, pa ređajte tikvicu, pa paradajz. Sve pospite mirođijom i začinima po ukusu.
3. Beli luk isecite na sitno, pa ga pomešajte s pavlakom i dodajte malo soli. Promešajte, pa premažite preko tikvica i paradajza.
4. Kačkavalj izrendajte, pa pospite preko pripremljenog jela.
5. Pecite u rerni na 180 stepeni, oko 45 minuta.
Kurir.rs
Bonus video: