MASOVNO IH KORISTIMO, A NISMO SVESNI DA DEBELO GREŠIMO: Ova ulja uopšte nisu dobra ZAŠTITA od sunca! Veća ŠTETA nego korist!
Foto: Shutterstock

Opasno

MASOVNO IH KORISTIMO, A NISMO SVESNI DA DEBELO GREŠIMO: Ova ulja uopšte nisu dobra ZAŠTITA od sunca! Veća ŠTETA nego korist!

Žena -

Prirodni sastojci su uvek dobrodošli u proizvodima za negu, ali ne i kad idete na plažu - mogu debelo da vam se osvete!

Da biste se pohvalili zdravim tamnim tenom, ne samo da treba da se dobro pazite od sunca već i od proizvoda koje koristite kako biste zaštitili kožu.

Med, Mleko, Opekotine, Jogur, Prirodni Preparati

I danas se mnogi kunu u maslinovo i još neka ulja, kažu da im pomažu u bržem dobijanju bronzane boje, ali njihovo korišćenje, verujte, uopšte nije dobra ideja!

Iako su prirodni sastojci i prirodni proizvodi za kožu apsolutno uvek preporučljivi, zapamtite da to nije slučaj kad odlučite da se prepustite čarima sunca: oni ne sadrže zaštitu od zračenja, izgorećete, što i te kako može da vam se osveti!

Zato je najbolje da se mažete proverenim proizvodima koji sadrže visok stepen zaštite, a evo šta još može da vam se dogodi ako ne odustanete od "proverenih" domaćih recepata:

Ulje od kantariona

Kantarion
foto: Shutterstock

Ulje kantariona koje se dobiva iz cvetova istoimene biljke je možda i najgori izbor za sunčanje, to jest tamnjenje. Ono, kako pokazuju istraživanja, može biti kancerogeno i definitivno nije preporučljivo za sunčanje. Razlog tome je što jedan sastojak koji se u njemu nalazi u spoju sa sunčevim zracima može da izazove alergijske reakcije na koži, bez obzira na to što je u pitanju prirodno ulje.

Maslinovo ulje

maslinovo ulje
foto: Shutterstock

Ulja koja su namenjena prvenstveno za kuvanje nisu dobra za sunčanje, a to se odnosi i na maslinovo ulje, koje se najčešće koristi da bi se brže dobio tamniji ten.

Ulje od kokosa

Kokosovo Ulje
foto: Shutterstock

Zbog svojih kvaliteta mnogo se koristi, ali s plaže ga treba proterati. Izbeći ćete česte alergijske reakcije i nećete izgoreti ako ga zamenite kremom ili mlekom s visokim zaštitnim faktorom. U suprotnom, čekaju vas muke.

Margarin

Margarin
foto: Profimedia

Verujte da postoje ljudi koji veruju da će, ako se njime namažu, brže pocrneti. Odbacite tu ideju jednom zasvagda jer ova kuhinjska namirnica ostavlja fleke po telu. A kako ne sadrži zaštitni faktor, na jakom suncu ćete sigurno izgoreti.

Kuir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

05:17

LOŠE VESTI ZA SRBE KOJI PLANIRAJU LETOVANJE U GRČKOJ: Rat u Ukrajini DRASTIČNO uticao na cene MNOGI ĆE SE RAZOČARATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track