OVO SU TRI NAJBOLJA MATERIJALA ZA LETO: U garderobi od ovih tkanina nećete se ZNOJITI jer će vaša koža moći normalno da DIŠE!
Foto: Shutterstock

SAMO PRIRODNO

OVO SU TRI NAJBOLJA MATERIJALA ZA LETO: U garderobi od ovih tkanina nećete se ZNOJITI jer će vaša koža moći normalno da DIŠE!

Žena -

Sada kada je letnja temeratura, odevanje postaje mučna pomisao. Iako je naša garderoba veoma lepršava, naši najomiljeniji odevni predmeti nisu baš najprikadniji za suočavanje sa vrućinom. Ovo su tri najzahvalnija materijala za leto:

Lan

Kada temperature prelaze 25°C, dajemo prednost laganim i prirodnim materijalima koji deluju kao pravi regulatori toplote. Iako lan ima običaj da se brzo pogužva, on je ipak najprijatniji materijal za nošenje leti, jer pruža nenadmašan osećaj svežine.

Hangar, žena, šoping, žena u šopingu
foto: Profimedia

Pamuk

Suprotno uvreženom mišljenju, pamuk je idealan materijal za suočavanje s velikim letnjim vrućinama. Zahvaljujući laganom tkanju, pamučni komad diše i ostavlja vrlo prijatan osećaj svežine. Tanji od pamuka i blago proziran, pamučni veo još više prija.

Tencel

Proteklih nekoliko meseci to je bio materijal koji su proučavali brendovi koji žele da budu ekološki odgovorniji. Prirodno vlakno izrađeno od drva, ne samo da je ekološki prihvatljivo, već i omogućuje koži da diše zahvaljujući svojoj sposobnosti upijanja vlage.

Online kupovina, Hangar, Odeća, Ljubav i Moda, Haljina, Tunike, Samopouzdanje, Žene
foto: Profimedia

Što se tiče tkanina koje treba izbegavati, potrebno je isključiti sintetičke materijale koji su manje prozračni od prirodnih vlakana. Kako biste izbegli znojenje čitav dan, najlonsku i poliestersku odeću ostavite po strani.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:40

Oženio se Miroslav Raduljica!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track