SREDSTVA ZA HIGIJENU TRAŽI ZA ROĐENDAN, A KESICU ČAJA KORISTI 8 PUTA! Štedi na EKSTREMAN način: Sestre mi kažu da sam OPSEDNUTA!
Foto: Shutterstock

NEVEROVATNO

SREDSTVA ZA HIGIJENU TRAŽI ZA ROĐENDAN, A KESICU ČAJA KORISTI 8 PUTA! Štedi na EKSTREMAN način: Sestre mi kažu da sam OPSEDNUTA!

Žena -

Rejčel Haulet (45) iz Velike Britanije dnevno potroši oko 270 dinara na hranu, odnosno 2 funte, dok na mesečnom nivou izdvaja oko 3.500 dinara za plaćanje komunalija, uključujući i gas. Ona živi sama, a radi kao baštovanka i negovateljica.

Kako prenosi "Mondo", mnogi se čude njenom načinu života i smatraju da je njeno ponašanje opsesivno, a to smatraju i njene sestre.

štednja, Ušteda
foto: Profimedia

- Živim na minimumu. Moje sestre kažu da sam opsednuta novcem, ali uživam u štednji i mrzim rasipanje - izjavila je ona.

Ona je spremna na neke zaista ekstremne načine da uštedi novac. Pa tako, na primer, koristi jednu kesicu čaja čak osam puta, nosi uvek flašicu soka ili vode gde god da krene i nikada ne baca hranu. Takođe, trudi se da svaki deo voća i povrća iskoristi maksimalno.

- 'Ako kupim brokoli, spremam i jedan svaki deo te biljke, i stabljike i listove i nikada ne gulim povrće, jer ga to čini manjim - rekla je ona.

Sredstva za higijenu i ostale potrepštine za nju su najveći trošak, ali i tu je pronašla način kako da potroši manje novca.

- Veoma sam štedljiva kada su u pitanju kozmetika i proizvodi za higijenu. Uvek ih tražim kao božićni i rođendanski poklon i isključivo kupujem čvrste sapune jer duže traju od tečnih.

štednja, novac, kasica prasica
foto: Shutterstock

A što se tiče šminke i tu je pronašla rešenje.

- Jedina šminka koju imam je ruž za usne i retko lakiram nokte. Skidač laka za nokte je za mene veliki izdatak.

Čini se da ova Britanka i previše vodi računa koliko će da potroši, a dokaz su primeri koji mnoge ostavljaju u čudu, pogotovo u 21. veku. Pa tako, ona koristi sveće, umesto svetla i ne poseduje pametan, već onaj običan stari telefon na dugmiće. Očigledno da joj dobro ide u štednji, a jedna od stvari zašto se odlučila na to tiče se njenog pogleda na svet. Kako je i sama rekla, postoje ljudi koji ne zarađuju dovoljno za osnovne potrepštine, dok se drugi bahate i smatra kako je to potpuno bespotrebno.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

11:24

AKO SE NA ODMORU RAZBOLITE U OVOJ ZEMLJI SPREMITE SE DA DATE ORGOMAN NOVAC Ekspert otkriva kako da mirne glave odete na PUTOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track