OSTALA JOJ JE RUPA NA GLAVI, KOJU SU KRPILI KOŽOM S NOGE: Svi ponekad ovo radimo, a nju je to zamalo koštalo ŽIVOTA!
Foto: Printscreen

NEVEROVATNO

OSTALA JOJ JE RUPA NA GLAVI, KOJU SU KRPILI KOŽOM S NOGE: Svi ponekad ovo radimo, a nju je to zamalo koštalo ŽIVOTA!

Žena -

Niki Murtag (37) iz Londona je znala za štetnost sunčanja, ali je od 20. godine bila takoreći opsednuta solarijumom. Odlazila je dva puta nedeljno, ostajući od 8 do 12 minuta, u želji da ima lep i preplanuo ten.

Međutim, to ju je poprilično skupo koštalo.

Solarijum
foto: Shutterstock

Jedan dan je napipala krvgu na glavi i otišla kod lekara, ali joj je rečeno da je u pitanju bezazlena cista, koju ne treba da dira. Ipak, nakon dve godine, njeno stanje se drastično pogoršalo, kada je cista porasla.

Nakon pregleda, otkriveno je da ima rak kože, koji je na svu sreću bio benigni. Doktori su uklonili kancerogeno tkivo, a Niki je sve vreme tokom operacije bila budna.

- Bila sam šokirana koliko tkiva su mi uklonili. Posle su "zakrpili" rupu kožom sa moje butine - rekla je Niki za TheSun.

Ona sada koristi TikTok kao mesto na kojem podiže svest o štetnosti solarijuma i sunčanja generalno i pokazuje koje posledice je to imalo po njenu kožu i skalp.

Solarijum, Melanom, Rak Kože, Dermatolozi
foto: Profimedia

Iznenađujuće, ne nailazi uvek na podršku ljudi, jer je mnogi osuđuju što je to dozvolila sebi, s obzirom na to da je sigurno znala za "štetnost solarijuma i njegove posledice".

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:17

Dr Dragana Petrović Popović upozorila: Prestanite da koristite solarijum, to je glavni uzrok melanoma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track