ZATRPANI STE NEREDOM I DOBRO STE? Čisto sumnjamo, a da vaš dom zaista bude pun pozitivne energije RECITE OVIH 5 VELIKIH NE!
Foto: Profimedia

Neophodne promene

ZATRPANI STE NEREDOM I DOBRO STE? Čisto sumnjamo, a da vaš dom zaista bude pun pozitivne energije RECITE OVIH 5 VELIKIH NE!

Žena -

Kako biste se u svom stanu uvek osećali dobro, ne postavljajte na zidove slike s negativnom tematikom, bacite sve nepotrebne stvari i okružite se biljkama i životinjama.

žena, Par, Muškarac, Sreća, Veza, Zaljubljeni, Dvoje, Shutterstock, Srećni

Da obavite sve što je potrebno pomoći će vam feng šui, drevna tehnika koja nas uči kako da uredimo prostor u kome živimo i omogućimo da on odiše pozitivnom, či energijom.

Erika Sofrina, stručnjak za uređenje domova, sastavila je spisak stvari koje NE smete činiti kako biste živeli u harmoničnom i zdravom prostoru.

1. Ulaz u stan NE sme da bude ružan

Hodnik
foto: Shutterstock

Ulazni prostor se po feng šuiju smatra mestom gde či energija ulazi u naše stanove ili kuće. Neofarbana ulazna vrata, otirač koji mesecima nije očišćen i gomila smeća koje svakodnevno ostavljate ispred vrata znače haos koji ne dozvoljava ulazak pozitivne energije. Zato što pre sredite ovaj prostor i rezultat će vas iznenaditi.

2. NE okrećite leđa vratima

Nemojte sedeti, spavati ili raditi u sobi ako ne možete da imate pogled na ulazna vrata i ono što se dešava na ulazu u prostoriju u kojoj boravite. Ako vratima okrenete leđa, smatra da se na taj način postajete nesigurni u kući.

3. NE zatrpavajte prostor nepotrebnim stvarima

Stan, Krevet, Soba
foto: Shutterstock

Prema feng šuiju, smatra se da se energetski povezujemo sa svim što posedujemo. Tako gomila stvari, za koje čak nismo ni svesni da ih imamo, sve ono što smo potrpali u garažu, fioke ili ormare i zaboravili ima ulogu kradljivca naše energije. Jednostavan način za rešavanje nereda jeste da uzmete jednu po jednu stvar koju niste dugo videli i da se zapitate da li vam zaista treba. Imate li ikakve koristi od nje? Ako su oba odgovora NE - reč je o komadu kog pod hitno treba da se rešite.

4. NE umetničkim delima koje asociraju na negativno

Čak i ako ste sliku s takvim motivom dobili za rođendan od bliske osobe- zamenite je umetničkim delima koja će vam podići raspoloženje i inspirisati vas da učinite nešto pozitivno.

5. NE životu bez prirode

Sve što možete da dovedete u vezu s prirodom, uključujući i kućne ljubimce, ispunjeno je skladnom či energijom, koja će obogatiti vaš život.

Biljke
foto: Shutterstock

Zato se okružite živim bićima, biljkama i prirodnim materijalima, jer ćete tako uticati na to da energija u stanu bude pozitivna i da se u svakom momentu u svom životnom prostoru osećate radosno.

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

04:51

GLUMAC OTKRIO DETALJE ODNOSA BRANKA CVEJIĆA I NJEGOVE SUPRUGE! Veliki prijatelj iznenadio mnoge: BILI SU ZAJEDNO OD ROĐENJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track