POTOPILA JE JAGODE U SODU BIKARBONU I ZGROZILA SE OD PRIZORA: Šta to izlazi iz njih, jesu li to BUBE?! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tik Tok

ISPROBALA TRIK

POTOPILA JE JAGODE U SODU BIKARBONU I ZGROZILA SE OD PRIZORA: Šta to izlazi iz njih, jesu li to BUBE?! (VIDEO)

Žena -

Svi znamo da je neophodno temeljno oprati voće i povrće pre nego što ga pojedemo. Tako ne samo da skidamo prašinu i prljavštinu, već i hemikalije i pesticide kojima su ove namirnice tretirane tokom gajenja. Voće i povrće najčešće peremo vodom, računajući na to da je to dovoljno.

Međutim, jedna žena je odlučila da isproba jedan trik, te je potopila sveže jagode u sodu bikarbonu i sirće, a zbog rezultata je ostala šokirana.

Loznica, jagode
foto: Kurir/T.Ilić

Neki tvrde da je najefikasniji način da se operu pesticidi sa jagoda upravo potapanje u sirće ili sodu bikarbonu, a Ajlin Kejn je to probala.

Jagode bi trebalo ostavite potopljene u toj mešavini od pet do 20 minuta, u zavisnosti od toga da li koristite sirće ili sodu bikarbonu, a Ejlin je stavila oboje u isto vreme.

"OK, probala sam trik sa sodom bikarbonom i sirćetom", kaže ona na početku snimka na TikToku, u kojem pokazuje posudu sa jagodama i mešavinom, a zatim zumira kako bismo detaljnije videli sve unutra.

Kroz penu koja se stvara usled rekacije ova dva sastojka, vide se sitne crne "linije" koje se pomeraju, za koje je Ajlin najpre mislila da su semenke, ali sada, kako kaže, više nije tako sigurna.

"Mislila sam da su ovo semenke. Šta je to? Da li su to semenke, da li su to bube?", pita ona u snimku, dodajući da misli da su u pitanju bube.

Međutim, ljudi su je brzo razuverili tvrdnjama da su to "dlačice" koje jagode prirodno imaju, a izgleda kao da se pomeraju zbog sode bikarbone.

Loznica, jagode
foto: Kurir/T.Ilić

"Nisu bube. Jagode imaju male ’dlake’ na sebi, a zbog ove reakcije izgleda kao da se pomeraju", jedan je od komentara.

S druge strane, ima i onih koji su uvereni da su u pitanju bube.

"To su samo male bube, što je normalno pošto jagode dolaze iz prirode. Svakako nisu gore od kancerogenih pesticida koji ne mogu da se operu", poručili su joj.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:24

MOJE JAGODE SU NAJSLAĐE! Nikola Miletić se već 20 godina bavi uzgojem ovog voća, a u posao su uključeni svi članovi porodice! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track