ŽENE DOSTA STE NOSILE KRIVICU, I MUŠKARCI IMAJU PMS! Kada naglo padne TESTOSTERON dolazi do promena u telu i pojave OVIH SIMPTOMA!
Foto: Profimedia

ims je ozbiljna stvar

ŽENE DOSTA STE NOSILE KRIVICU, I MUŠKARCI IMAJU PMS! Kada naglo padne TESTOSTERON dolazi do promena u telu i pojave OVIH SIMPTOMA!

Žena -

Istraživanja su pokazala da nisu samo žene te koje imaju PMS. Istina, kod muškaraca ova pojava nosi drugačiji naziv - zove se sindrom muške razdražljivosti ili skraćeno IMS.

Doktor Gerald Linkoln, naučnik iz Medicinskog istraživačkog centra u Edinburgu otkrio je da je uzrok ove pojave kod muškaraca smanjen nivo testosterona.

Kompjuter, Posao, Stres, Biznis, Kancelarija, Nervoza
foto: Thinkstock

Muškarci koji su skloni iznenadnim napadima besa verovatno pate od IMS - a. S godinama kod muškaraca dolazi do naglog pada testosterona, ali velike oscilacije u nivou muškog polnog hormona prisutne su i kod mlađih muškaraca.

Neočekivani rezultati istraživanja

Postojanje sindroma muške razdražljivosti prvi je otkrio Gerald Linklon. On je posmatrao osam ovnova s pretpostavkom da će životinje biti agresivnije u sezoni parenja, kada je nivo testosterona visok, ali otkrio je suprotno.

Očajan, Muškarac, Tužan, Nervozan
foto: Profimedia

Kada je količina testosterona opala, ovnovi su se iz samopouzdanih i sposobnih mužjaka pretvorili u nervozne, povučene životinje koje je lako iziritirati. Linklon tvrdi da testosteron ima jak uticaj i na ljudsko ponašanje i smatra da stresni događaji, poput smrti drage osobe, razvoda ili teške bolesti mogu da uzrokuju nagle fluktuacije nivoa testosterona u organizmu. Manjak testosteroina uzrokuje umor, depresiju, razdražljivost i smanjenje libida, ali ima i fizičke posledice, poput bolova, posebno u rukama i nogama, znojenja i crvenila. Prema stručnjacima nivo testosterona je najveći ujutu, a tada i savetuju da se upražnjava seksualni odnos.

(Kurir.rs/Stil)

Bonus video:

00:48

Voditeljka Sceniranja Ljiljana Stanišić letuje u Istanbulu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track