DA LI SE NOĆU BUDITE UVEK U ISTO VREME? Najgore je između 3 i 5 časova, a evo na šta da obratite pažnju i kakvo značenje to ima
Foto: Profimedia

NESANICA I PROBLEMI SA ZDRAVLJEM

DA LI SE NOĆU BUDITE UVEK U ISTO VREME? Najgore je između 3 i 5 časova, a evo na šta da obratite pažnju i kakvo značenje to ima

Žena -

Biološki organski sat je filozofija prema kojoj se dan deli na dvočasovne delove, od kojih je svaki dodeljen drugom organu. Ideja o satu se koristi u akupunkturi u dijagnostici, jer simptomi koji se javljaju redovno u isto vreme mogu ukazivati na probleme sa organom koji u to vreme ima svoj period aktivnosti. Stoga, buđenje u isto vreme svakog dana (ili skoro svakog dana) može biti poruka da jedan od naših organa pokušava da privuče našu pažnju.

Teško zaspite između 21:00 i 23:00.

Mogu značiti probleme sa imunološkim sistemom, štitnom žlezdom, nadbubrežnim žlezdama i metabolizmom. Problemi sa uspavljivanjem takođe mogu biti povezani sa stresom. Vežbe opuštanja treba da pomognu.

vežbe, vežbanje
foto: Profimedia

Budi se između 23:00 i 1:00 ujutru

Ovo je period aktivnosti žučne kese. Dakle, ako se probudite u ovo vreme, to može značiti probleme sa vašim folikulom. U takvoj situaciji vredi razmisliti o promeni ishrane i odustajanju od nezdravih masti. Prema Kineskom satu, to takođe može značiti da imate mnogo žaljenja (žuči) prema drugim ljudima. Tada će prihvatanje i oproštaj pomoći.

Budi se između 1:00 i 3:00

To je period jetre. Možda je njen rad poremećen. Vredi razmisliti o promeni ishrane i detoksikaciji. Ako se probudite u ovo vreme, možda imate nešto na jetri?

jetra
foto: Shutterstock

Budi se između 3:00 i 5:00

Vreme je za čišćenje debelog creva. Zbog toga mnogi ljudi započinju dan odlaskom u toalet. Emocionalno, ovo vreme je povezano sa nestrpljenjem, osećajem stagnacije i nelagodnosti povezanom sa ograničenim mogućnostima za lični razvoj.

(Kurir.rs/Najžena)

01:42

Nesanica povezana sa teškim oboljenjima: Poslušajte šta stručnjaci kažu o tome

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track