DOSADILI SU VAM MISIONARSKI I PSEĆI STIL? Isprobajte nov položaj i DOŽIVITE LAKO VRHUNAC, a OVO su i druge njegove prednosti!
Foto: Shutterstock

Poslušajte savet seksologa

DOSADILI SU VAM MISIONARSKI I PSEĆI STIL? Isprobajte nov položaj i DOŽIVITE LAKO VRHUNAC, a OVO su i druge njegove prednosti!

Žena -

Kada pomislimo na neki novi položaj dok vodimo ljubav, na pamet nam često dolazi fraza "gimnastika u spavaćoj sobi“, ali to uopšte ne mora da bude ovako složeno.

Ljubavnici
foto: Shutterstock

Odlična pozicija za poboljšanje intimnosti sa svojim partnerom i generalno začinjavanje stvari u spavaćoj sobi, sa gotovo zagarantovanim orgazmom, uopšte ne zahteva brdo mišića i preteran rad.

Ako ste umorni od standardnih seksualnih položaja kao što su misionarski i pseći stil, onda se ne dvoumite: isprobajte nebesku poziciju - za izazov ako ništa drugo, a verujemo da će vam se dopasti i da ćete nastaviti da je primenjujete.

Preporučuje se da počnete od tzv. osnovnog nivoa, sa nogama u visini struka, a zatim da, ako se osećate fleksibilno, napredujete do složenije verzije.

Seks

Seks na ivici raja, kako su ga nazvali seksolozi, je intenzivan, osmišljen da stavi ravnotežu parova na test, ali ako to postignete onda će sigurno završiti na vašem spisku najboljih pozicija dok vodite ljubav i vi ćete i naredni put učiniti isto.

Ivica raja je pozicija u kojoj muškarac sedi na ivici kreveta ili stolice, dok njihova partnerka sedi na njemu, kaže seksolog Nes Kuper.

- Partnerka stavlja noge na krevet iza svog partnera, a neke više vole da ih polože preko njegovih radi dubljeg ugla - objašnjava seksolog.

Partneri se drže za ruke kako bi stabilizovali jedni druge i sprečili da se prevrnu unazad.

To je jedna od najboljih pozicija jer ivica raja, slično kao i pozicija leptira, veoma dobro funkcioniše na stolu i stolici, kao i u spavaćoj sobi.

seks
foto: profimedia

- Ime je dobila zahvaljujući intenzivnom orgazmičkom potencijalu pozicije koja je kao stvorena za parove koji uživaju u intenzivnoj penetraciji, a takođe može da uključi i analnu penetraciju ako je osoba na vrhu sigurna u svoju sposobnost da ostane stabilna kada sedi na svom partneru - kaže seksolog.

Prednosti ove pozicije su velike:

1. Poboljšava intimnost parova

Ako želite da naučite kako da imate bolji seks, jačanje intimnosti je dobar početak a u to spada i odličan kontakt oćima.

Pozicija zahteva mnogo ravnoteže, što znači da oba partnera moraju da se zagrle i podrže jedno drugo kako ne bi bilo nezgoda. Čvrst stisak ruku je ohrabrujući i može vas oboje podsetiti da ste tamo i prisutni dok oboje intenzivno gledate jedno drugom u oči.

seks
foto: Thinkstock

2. Intezivna stimulacija

Ako se žena penetrira vaginalno, ugao nebeske seksualne pozicije pomaže da se penis ili vibrator usmere preko područja G tačke. Oba partnera će vrlo brzo doživeti orgazam!

3. Odlično i za solo igru

Položaj je dizajniran za partnerski seks, ali ugao je takođe u potpunosti dostižan i tokom solo igre. Postavite se sa vibratorom na ivicu kreveta kao što biste to uradili sa partnerom i podignite malo bokove od ivice. Možete i da podignete karlicu i noge ispružite uz zid.

4. Trosmerni učinak

Razlog zašto ivica neba može da bude tako intenzivna je dvostruka stimulacija klitorisa i A-tačke, koja je deo osetljivog tkiva duboko u vagini, pored grlića materice.

Seks, žene, Muškarci, Partneri, Orgazam, Glasno Zadovoljstvo

- Kada je stimulisana, to može pomoći da podstakne vaše telo da oslobodi više svog prirodnog podmazivanja. Pošto ovaj položaj doseže oba područja, može dovesti do veće mogućnosti za orgazam kroz penetraciju. Takođe, vrši veći pritisak na klitoris i klitoralne žlezde - pojašnjava seksolog.

Kako učiniti ovaj položaj još boljim

Uključivanje nekih od najboljih seksualnih igračaka će vam pomoći da poboljšate ovu poziciju, posebno ako se borite da pronađete pravo mesto ili ako smatrate da je nivo penetracije previše intenzivan.

Za one koje ne uživaju u dubokoj penetraciji, upotreba prstena za penis u stilu branika može pomoći da se smanji nelagodnost.

Korišćenje pojasa za butine sa dildom može biti opcija za one koji žele da i dalje osete osećaj penetracije dok su u V-formaciji na vrhu svog partnera jer će takođe pomoći u balansiranju. Ovakav pojas se veže oko butine muškarca i nudi stabilniju površinu za ravnotežu dok ste u ovom položaju. Iako svako može da koristi ovo, to je jedan od razloga što se ivica neba takođe nalazi na listi najboljih pozicija i tokom lezbejskog seksa.

Seks, Par, Ljubav, Sex
foto: Profimedia

Iz istog razloga koristi se i traka oko njihovih tela koja pruža podršku i pomoć pri guranju i ljuljanju.

(Kurir.rs / Woman and Home)

Bonus video:

04:02

DUBOKA SAM U SVAKOM SMISLU! Jovana Jeremić otkrila kakva je u krevetu: SEKS PREZIRE? A EVO ŠTA JE NAJVIŠE PALI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track