EVO KAKO ZASPATI ZA 2 MINUTA! TIKTOKER PODELIO CAKU SA PRATIOCIMA: Mnogi su oduševljeni i tvrde da tehnika DELUJE! (VIDEO)
Foto: Printskrin Tik Tok

vredi probati

EVO KAKO ZASPATI ZA 2 MINUTA! TIKTOKER PODELIO CAKU SA PRATIOCIMA: Mnogi su oduševljeni i tvrde da tehnika DELUJE! (VIDEO)

Žena -

Fitnes trener postao je viralan na TikToku nakon što je podelio trik kako zaspati u dva minuta. Džastin Agustin, koji vodi popularni Jutjub kanal o vežbanju, podelio je kratak video s detaljima tehnike spavanja, za koju kaže da se obično koristi u vojsci.

Spavanje
foto: Shutterstock

"Ova je tehnika razvijena u vojsci kako bi vojnici mogli da zaspe u bilo koje vreme, na bilo kom mestu, čak i na bojnom polju kada je okruženje krajnje neprijatno i bučno. San je za vojnika ključan", rekao je fitnes trener na početku videa, koji je prikupio skoro tri miliona pregleda i hiljade komentara korisnika.

Kako tehnika funkcioniše?

Agustin objašnjava kako su njegova istraživanja pokazala da je tehnika osmišljena prvenstveno za borbene pilote, koji moraju da budu 100 odsto fokusirani i paze na reflekse i ne mogu da dopuste nedostatak sna jer je to opasno. Zatim je otkrio kako tehnika funkcioniše.

Džastin Agustin
foto: Printskrin Tik Tok

"Za početak treba da duboko udahete i postepeno da opuštate svaki deo tela, jedan po jedan. Započnite s opuštanjem mišića na čelu, a zatim opustite oči, obraze, vilicu i usresredite se na disanje. Nakon toga slede vrat i ramena. Pazite da ramena nisu napeta: spustite ih što niže možete i neka vam ruke budu opuštene", opisao je tiktoker.

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You - Petit Biscuit

Dva scenarija koja možete zamisliti da lakše zaspite

Agustin savetuje da nakon opuštanja probate da mislite na nešto lepo i pokušate da zaboravite sve stresove koji vam okupiraju misli. Ponudio je gledaocima i dva scenarija koje bi mogli da zamišljaju dok pokušavaju da zaspe.

"Prvo možete zamisliti kako ležite u čamcu na mirnom jezeru, a iznad vas je samo čisto plavo nebo. Ako to ne upali, probajte da zamislite da ležite na crnoj mreži za njihanje u mrklom mraku. Ako osećate da vam misli skreću na nešto drugo, ponavljajte u sebi 10 sekundi: "nemoj misliti, nemoj misliti, nemoj misliti'", savetovao je.

Dodao je da bi tehniku trebalo vežbati svako veče bar šest nedelja kako bi se videli rezultati. Navodno 96 posto ljudi koji su svladali ovu tehniku može da zaspi dva minuta nakon što zatvore oči, tvrdi Agustin.

jastučnica, krevet, spavanje, san
foto: Profimedia

Korisnici oduševljeni: "Definitivno djeluje"

"Ja sam bio vojnik i tako su me učili", "Imao sam profesora psihologije na fakultetu koji je veteran. On nam je ovo predavao. Definitivno deluje", "Moj doktor lme naučio ovu tehniku kad sam imao nesanicu zbog PTSP-a. Verujte mi, deluje nakon što vežbate svako veče", samo su neki od komentara korisnika TikToka.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:22

NE PRETERUJTE SA SKIDANJEM! Doktorka Nada Macura dala SAVET kako da PREŽIVIMO nagle promene vremena (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track