BRZI KOLAČ SA MAKOM I GRIZOM, MOŽE I ZA SLAVSKU TRPEZU: Sočan i ukusan, a glazura od bele čokolade ga čini još slađim! (RECEPT)
Za sve ljubitelje poslastica sa makom u nastavku stiže recept za ukusan i sočan kolač sa dodatkom griza i glazurom od bele čokolade.
Ovaj slatkiš se prosto topi u ustima sa svakim zalogajem. Obožavaće ga i najmlađi. Lako se pravi, a recept će vam sigurno dobro doći u sezoni slava i praznika.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g griza
- 200 g mlevenog maka
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml maslinovog ulja
- 200 ml jogurta
- 50 g suvog grožđa
- malo ruma
- 100 g bele čokolade
Priprema:
- Izmešati brašno, griz, prašak za pecivo i mak.
- Umutiti jaja sa šećerom, dodati suve sastojke, zatim ulje, jogurt, i sve dobro izjednačiti.
- Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu i peći na 190 stepeni oko 45 minuta.
- Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja izmešati i preliti kolač. Ostaviti da se dobro ohladi i seći.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
"VERUJEM DA ĆE ONO ŠTO ĆU REĆI, BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA GRAĐANE SRBIJE" Predsednik Vučić obraća se naciji večeras u 18 časova