REŠENJE ZA KOSU KOJA SE BRZO MASTI: Pomešajte šampon i OVAJ SASTOJAK iz kuhinje i uklonite mrtve ćelije
Foto: Shutterstock

SPAS

REŠENJE ZA KOSU KOJA SE BRZO MASTI: Pomešajte šampon i OVAJ SASTOJAK iz kuhinje i uklonite mrtve ćelije

Žena -

Dubinsko pranje kose je tretman koji je vašoj kosi potreban, ukoliko želite da joj pružite najbolju negu. Za zdrav izgled vlasi, ovo ne smete preskočiti

Nagomilavanjem hemijskih proizvoda za kosu u kojima vrlo često ima silikona i drugih supstanci, koji obični šamponi ne mogu ukloniti, dolazi do pojave brojnih oštećenja. Korišćenjem prirodnih preparata, svoju kosu možete dubinski oprati i bez poseta frizerskom salonu. Evo nekoliko predloga kako da to učinite.

So, Morska So
foto: Profimedia

Morska so za dubinsko pranje kose Kosu i kožu glave možete dubinski očistiti i uz pomoć morske soli. Njena upotreba naročito se preporučuje osobama, čija kosa je masna. Za ovakav vid dubinskog pranja, biće vam neophodan i šampon za dubinsko pranje, jer će se morska so u ovom slučaju, koristiti samo kao dodatak tj. poslužiće da bi se efekat šampona pojačao.

Morsku so i šampon, pomešajte u odnosu 2:1. Utrljajte u kožu glave, a nakon toga isperite hladnom vodom. Morska so pomešana sa vodom, odličan je piling za uklanjanje nečistoća i nakupljenih proizvoda za stilizovanje kose.

S obzirom da sadrži minerale poput: kalijuma, kalcijuma i natrijuma, morska so, podstiče cirkulaciju, sprečava opadanje kose i nastanak peruti. Njenom upotrebom, uspećete da revitalizujete svoju kosu za vrlo kratak vremenski period.

devojka, Tuširanje, Pranje Kose
foto: Shutterstock

Za pripremu će vam biti potrebno:

  • 2 kašike morske soli
  • 4 kapi ulja lavande
  • 1 supena kašika maslinovog ulja

Morsku so sipajte u činiju i dodajte joj nekoliko kapi ulja lavande. Sastojke promešajte pa nakon toga utrljajte u teme. Laganim pokretima prstiju masirajte kožu glave u trajanju od 5 -10 minuta. Isperite kosu hladnom vodom. Postupak ponavljajte, ne češće od jedanput mesečno jer čestom upotrebom može doći do isušivanja kose.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

09:35

ŠOK STAJLING ALEKSANDRE SUBOTIĆ: Na glavu stavila DIJAMANTSKU krunu, kosa preko celih leđa, a evo ko joj je verna PRATNJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track