ZUBAR OTKRIO KOJA JE NAJBOLJA PASTA: Ima mnogo izbora ukusa i vrsti, ali ovo je NAJVAŽNIJE ako želite da vam zubi budu zdravi!
Foto: Printscreen Kurir TV

to treba da gledate

ZUBAR OTKRIO KOJA JE NAJBOLJA PASTA: Ima mnogo izbora ukusa i vrsti, ali ovo je NAJVAŽNIJE ako želite da vam zubi budu zdravi!

Žena -

Postoji toliko mnogo različitih vrsta pasti za zube koje se nude na tržištu, te je zbog tolike raznolikosti teško odlučiti koja je i najbolja. Ako niste sigurni koju vrstu paste za zube treba da koristite, dr Kaled Kasem je priskočio u pomoć.

Kako on kaže, čak i nije važno koju marku, ukus ili vrstu paste za zube koristite, sve dok sadrži jedan ključni sastojak - fluor.

mama, dete, zubi, pranje zuba
foto: Shutterstock

- Uvek treba da koristite pastu za zube sa fluorom, to je zaista ključno. Postoje različite vrste paste za zube, ali generalno želite da budete sigurni da je ona koju koristite fluorid. A za decu je važno da dobijete pastu za zube sa niskom koncentracijom fluora, u zavisnosti od uzrasta - savetovao je doktor.

Stručnjaci navode da je pasta za zube koja sadrži od 1.350 do 1.500 ppm fluorida najefikasnija. Deca, mlađa od tri godine treba da koriste pastu za zube koja sadrži najmanje 1.000 ppm fluorida, dok deca između tri i šest godina treba da koriste količinu paste za zube veličine zrna graška koja sadrži oko 1.000 ppm fluorida.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

02:11

ŠTA RADITI KADA STE POZITIVNI NA KORONU, A HITNO MORATE KOD ZUBARA? Stomatolog objasnio koja je procedura za kovid pacijente

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track